January 30, 2009

Photo of The Day

Posted by Azira at 4:11 PM 0 comments

January 13, 2009

Dah Lama Tak Update..

Posted by Azira at 3:31 PM 0 comments
Lama betoi tak update blog.. Al-maklumlah, badan tak brape sehat.. Tetiba jer dijangkiti chicken po.. Kelakar plak rasanya bila dah tua-tua ni kena chicken pox. Pada mulanya naik biji air kat badan, ingatkan takde pape tapi bila dikutil pedih plak rasanya. Pastu mula rasa sakit tekak yang amat sangat, ingatkan sakit tekak biasa. So, pegila jupe doktor. Doktor kata allergy, tak mungkin chicken pox coz takkan dah tua macam ni baru nak kena. So, kena ler injection untuk hilangkan rasa miang n gatal. Balik rumah, the next day biji-biji air makin banyak yang keluar especially kat muka dan badan. Terus ke klinik and memang sah dijangkiti chicken pox. Tu la.. masa kecik-kecik dulu tak kena, bila dah beranak pinak baru nak kena.. Nak wat camne.. Dapatla MC 2 minggu.. Sepankang demam punyalah risau takut Danish dijangkiti pulak. Mana taknya, punyalah teruk kena pox, habis muka menggerutu, kepala rasa sakit and kat badan pun banyak.. Samapai sekarang parutnya masih belum hilang lagi.. Terpaksa stop breastfeed Danish buat sementara waktu. Plan dengan husband nak bercuti di Penang semasa cuti Krismas pun terpaksa dibatalkan gara-gara chicken pox.. Uhuuu..

Muka toye diserang chicken pox.. Habis menggerutu muka,, I sendiri pun tak sanggup nak tengok..

Di bahagian bawah telinga.. Banyak juga...


Chicken pox dh kering.. Ttgh berusaha keras utk hilangkan parut..


Punyala Allah swtnak duga, lepas kering chicken pox, minggu ke3 Danish pulak dijangkiti chicken pox.. Kesian Danish.. Dalam dok elak-elak, kena jugak Danish.. Tapi orang kata elok kena time kecik ni.. Klu dah besar susah nak jaga.. Macam mummy Danish laaa... Danish kena banyak juga especially kat kepala. Sampai nak tido pu n susah, kena cari posisi yg sesuai. Mujur Danish tak banyak ragam.. Just merengek sikit jer dek miang n gatal.. Terpaksa la mummy tambah cuti seminggu lagi untuk jaga Danish.. Ari ni kira first day masuk opis setelah sekian lama bercuti panjang.. Mak terpaksa diimport dari kampung untuk jaga Danish. Yela.. dah tak boleh cuti lagi..


Danish sblm dijangkiti..

Cian Danish.. Muka dh naik pox..

Tetap lasak dam ceria walaupun diserang chicken pox.. Danish tak boleh pakai baju coz badan rasa miang dan gatal.. sepanjg hari pakai pampers jer..

Aktiviti-aktiviti Danish semasa demam.. lasak betulll..

Sebelum kena chicken pox, 20 Disember 2008 lalu, balik kampung di Kuantan. Adik yg bongsu, Lina, bertunang// Dengan orang Kuantan jugak.. Sama pulak tarikh pernikahan Mawi ^ Ekin.. Majlis diadakan secara sederhana jer, tapi punyalah ramai orang datang. Rombongan dari pihak lelaki sahaja dah 50 orang.. Mujurlah makanan yg disediakan oleh bonda mencukupi untuk tetamu..

Lauk-pauk kampung style yg disediakn oleh bonda. Mak masak sendiri..
Upacara sarung cincin ke jari Lina oleh bakal mak mertua..

Hantaran dari kedua-dua belah pihak.. Pihak kami bertemakan ptuih & silver..

Cupcakes yg disediakan sendiri oleh Lina.. Dia dh mula berjinak-jinak dgn business cupcakes.. Banyak gak dapat tempahan..

Engagement favors made by my best friend, Intan (Mayapuri) for guests..

Sudah semestinya.. Danish & mummy mesti nk interframe..


Dah lama tak cite pasal Danish.. Danish dah nak masuk 8 bulan.. Punyalah lasak.. Danish sekarang dah pandai merangkak dan duduk.. Habis satu rumah dia merayap.. Danish pun dah mula boleh berdiri berpaut pada sofa ke, kerusi ke, kat badan mummy n daddy pun dia suka berpaut.. Dalam playpen pun boleh berdiri dan nak menjenguk ke bawah.. So, playpen sekarang dah kena bukak platform yg atas, tinggallah yg dalam untuk Danish tido dan bermain.. Dalam demam2 pun boleh melasakkan diri.. Tak boleh tinggalkan Danish sorang-sorang, takut nanti berdentum jatuh.. Bila dok dalam walker punyalah laju, ngalahkan pemandu F1. Habis orang sume dilanggarnya.. Sejak baik demam ni Danish dah mula menunjukkan minat nak makan.. Pantang tegok orang makan, mesti menjerit-jerit minta disuapkan.. Susu pun semakin kuat. Al-maklumlah, orang dah besar, Tapi yg sedihnya, Danish dah berhenti breastfeeding. Dia dah mauhu hisap susu mummy sejak mummy baik dari chicken pox, Puas pujuk tapi tak mahu jugak.. Nak wat camne.. Kena la perah masuk dalam botol.. Mujur Danish minum plak susu yg diperah.. Danish juga dah pandai sebut "maaa" panggil mummy. Yk kelakarnya daddy, Danish panggil "babahh".. Hehehe.. Nak kena ajar lagi ni.. If nk makan, pasti mulutnya sebut"mmamm..".. Danish memang suka tengok tv especially iklan. Iklan yg paling digemari iklan U-Mobile.. Tengah nak lena pun boleh bukak mata n then sambuing tido balik.. Danis, Danish...

Dalam playpen pun mesti berdiri..

Favourite spot - balcony..

Berdiri di sofa..



Happy Buzzday To Me..

Posted by Azira at 3:31 PM 0 comments
Its my birthday today!



Hari ni bertambah setahun lagi umurku..
Anyway, thank GOD for keeping me alive & healthy till today. May Allah bless our family with happiness...

January 2, 2009

Selamat Tahun Baru 2009

Posted by Azira at 12:00 PM 0 comments

Masih belum terlambat untuk ucapkan "Selamat Tahun Baru 2009".
Semoga tahun 2009 ni akan membawa lebih kebahagiaan, ketenangan dan kegembiraan kepada kita semua...
 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez