December 20, 2010

Budak Kecik Dengan Bunga Besar Atas Kepala

Posted by Azira at 12:08 PM 0 comments
Tengoklah Dania, budak kecik, dengan bunga besar di kepalanya... Cute kan... Mommy jupe headband ni kat Anjung Kompleks E.. Mommy berkenan n terus beli, lagipun Dania belum ada lagi headband kaler brown...
COMEL TAK SAYA???

December 17, 2010

Operasi Memcuci Tudung

Posted by Azira at 5:20 PM 0 comments

Lunch time tadi balik rumah, wat operasi mencuci tudung yg banyak sangat itu dan yg lama sudah tidak berbasuh... Dahsyat kan? Amik ko... Skali cuci berpuluh-puluh... Jenuh juga tangan ni mencuci, bukannya boleh dibasuh dengan mesin... Takpelah, bukannya slalu lagipun bleh exercise tangan..... Tapi ini baru cuci stok yg kaler plain aje, yg corak2 sesi kedua le nampaknya... Ntah bila la tu... Yg mana kena dry cleaning, hantar dry cleaning laaa....









Ni selepas dibasuh dan kering... Maka kenalah susun dengan teratur....



December 14, 2010

Macaroons Lagiiii.....

Posted by Azira at 3:13 PM 0 comments
Ni entry ke4 untuk hari ni... Banyak pulak nak dipostkan ari ni.. Kali ni nak citer pasal makanan plak.. Apa lagi kalau bukan pasal M-A-C-A-R-O-O-N-S... hehehe... My favourite cookies.. Kebetulan ari ni mommy pi ke Suzuki di USJ9 untuk renew insurans dan roadtax untuk Grand Vitara mommy tu.. Dah setahun rupanya umur Vitara mommy tu... Apa lagi, USJ kan dekat Subang Jaya, selesai urusan teruslah ke Empire Shopping Gallery, hunting for Macaroons... muahahaha... Beli gak Red Velvet coz dengar citer sedap, so nak try lerr...
Hunting starts...
Empire Shopping Gallery, Subang Jaya



@ Whisk
Espresso Bar & Cake Shop
Macaroon
- RM2 per piece
- beli 10 pcs @ RM18
(flavors - Peanut, Coffeen Lemon)



Red Velvet (2 Tier)
- RM11.90 per slice






So, inilah lunch mommy hari ni....



Beserta dengan....
Assam Laksa
- beli kat Nyonya Colour, Empire Mall





Alhamdulillahhhhh......

Main Sama-sama....

Posted by Azira at 10:27 AM 0 comments
Seronok tengok anak2 main bersama... Adik ni memang suka tumpang main mainan abang... Abang ni ikut mood, if ok tak kisahpun adik main skali tapi if mood tak baik, dimarahnya adik kacau dia main... Cian adik.. Nak kena tengok2 gak 2 bradik ni bermain, takut1 kalau si abang marahkan adik diketuknya kepala adik dia... ish..ish..ish.. Anak2ku....


Dania @ 10 Bulan...

Posted by Azira at 10:27 AM 0 comments

Dania pada 13/12/2010 - cukuplah 10 bulan...





- Gigi dah 4 batang (2 ats, 2 bawah)
- Dah pandai merangkak
- Dah boleh berdiri, berpaut pada apa saje
- Dah pandai tepuk tangan
- Pandai angkat tangan bila mommy tanya "Mana Puteri Dania Arianna?..."
- Makan pun dah pandai memilih, dah boring dgn cereal.. Kena sentiasa tukar2
- Suka sangat sengihhh....

Comelnya Diaaa....

Posted by Azira at 10:26 AM 0 comments


Bukan main lagi abang Danish niii.....

December 8, 2010

Dania dan Payung....

Posted by Azira at 3:52 PM 1 comments
Gambar2 ni diambil kat majlis kenduri kawen sepupu husband.. Ari panas terik so kenalah berpayung... Dania ni suka sgt dgn payung, kalu kita pegang payung sambil dukung Dania, sure dia nak pegang gakk.... Ni time isi perut.. Main la dgn payung nak.. Janji Dania dok diam, mommy nak isi perut...





December 1, 2010

Cupcakes Untuk Danish & Dania

Posted by Azira at 3:11 PM 0 comments
Lama sangat dah mommy tak makan cupcakes buatan adik mommy, Lina... Dia mmg wat bisness cupcakes ni kt Kuantan... Cakenya mmg sedap, mommy suka, tak manis sgt... So baru2 ni, dia dtg ke umah bawaklah cupcakes ni.. Mommy dh cakap wat sket aje coz mommy yg nak makan tapi nak amik ko, 1 set... Siap dengan decoration... Cute sangat2... Dia wat untuk Danish and Dania tapi yg makannya mommy lerrr.... Sape2 yg berminat nak order cupcakes bolehlah visit blog Lina - Princess Cupcakes




November 29, 2010

Makan2 @ Old Town OU

Posted by Azira at 10:10 AM 0 comments
Petang semalam pegi ke OU, hubby ada urusan dengan UMobile... Bawak la skali anak2... Pastu kami singgahla kat OldTown Coffee House yg betul2 depan UMobile untuk isi perut... Tekak rasa nak makan mee kari la pulak...
Tengok la gelagat 2 beradik ni...




Dan inila menu kami....


Jalan2 Kat Alamanda dan Kenduri Kawen

Posted by Azira at 10:09 AM 0 comments
Jumaat lepas keluarga mommy datang ke Putrajaya... Yelah skang ni kan musim cuti sekolah, jadinya depa dtgla berjalan ke sini... Lagipun kebetulan ada kenduri kawen... Apa lagi, meriah la umah yg slama ni sunyi aje... So, malam Sabtu tu kami berjalan-jalan kat Alamanda, bawak budak2 ni main2....



The next day, ari Sabtu tu ada kenduri kawen sedara belah arwah abah... Wat kat Hotel De Palma Shah ALam... Kenduri kawen ni lain dari yg lain... Slalunya org wat time tghari tapi kali li ala2 Hi-Tea... tema pakaian pun Smart Casual... Hiasan dalaman grand ballroom ni mmglah sgt cantik, ala2 Garden Style (pink), start dari tingkat bawah hinggalah ke dewan... Mommy teruja sangat... Kenduri kawen kali ni memang mommy bagi A++ la... Seb baik dah kawen, kalu tak sure mommy tiru style mcm ni... Anyway, Selamat Pengantin Baru to Amalina & Rozairi... Smoga berbahagian dan berkekalan hingga ke akhir hayat...


Jom layan gambar...



Sang Puteri yg kepenatan.. Akhirnya terlena...
Macam Sleeping Beauty...



 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez