February 24, 2010

Skin Care Product

Posted by Azira at 4:45 PM 0 comments
Ramai gak kengkawan and sedara mara dok tanya mommy pakai produk apa utk skin care coz kulit mommy nampak cantik dan cerah.. Ada yg lebih dahsyat lagi yg tuduh mommy pakai botox.. Ada ke patut... Mommy takder ler samapi ke tahap macam tu bila bab2 kecantikan ni.. So, now mommy nak share la dgr sume org yg mommy pakai produk SK-II.. Sblm ni dh byk skin care product yg mommy guna tapi SK-II memang mommy puas hati sangat... Ramai gak la yg tegur perubahan kulit muka mommy.. Alhamdulillah... Last year mommy kena chicken-pox, punyalah teruk especially kat area muka, byk parut hitam.. So, bila mommy guna produk SK-II ni, paut2 hitam 100% hilang dlm masa kurang dr 2 minggu.. Best kan...

Mommy dh pakai SK-II ni sejak thn yg lepas.. Ni ler basic prodct yg mommy pakai setiap hari.. Tapi utk foundation, mommy suka gunakan Riz Renni Sun Screen sejak dari tahun 2003 lagi.. Cram ni tak berminyak dah menampakkan ulit kita semakin gebu.. Tak perlu pakai bedak tebal2 lagi.. Anyway, jom kita share sama2 info mengenai SK-II ini...



ABOUT SKII

How the Miracle of Crystal Clear Skin started in a Sake Brewery
The fascinating story behind SK-II began at a sake brewery in Japan, where scientists noticed the elderly workers had wrinkled faces, but extraordinarily soft and youthful hands. These hands were in constant contact with the sake fermentation process. It took years of research for scientists to isolate the miracle ingredient Pitera®, a naturally-occurring liquid from the yeast fermentation process.
Since then, SK-II with Pitera® has become the beauty regimen of many celebrities and beautiful women around Asia and the world. Today, these women hae the pleasure of a luxury which the elderly Japanese women unwittingly enjoyed. Crystal clear skin.




FACIAL TREATMENT CLEANSER

This gentle foam cleanser with a fine, rich lather effectively removes excess oil, dirt and residual make-up whilst conditioning skin and leaving it smooth and velvety to the touch.






FACIAL TREATMENT CLEAR LOTION

Containing AHA, this wipe-off clarifying lotion gently removes dirt and dead skin cells to allow skin nourishment. Leaving skin clean, lively and perfectly conditioned.





FACIAL TREATMENT ESSENCE

Containing more than 90% Pitera®, this much loved miracle water is a must-have for healthy, radiant skin. It helps maintain the skin's natural renewal cycle to its optimum condition to allow skin nourishment. It also works to balance the skin's pH and sebum secretion, so oily and dry areas are properly moisturised.



SKIN SIGNATURE

Clinically proven to help you look up to 4 years younger in just one month, this anti-aging moisturizer helps strengthen Skin Power to give your skin total beauty through a balance of firmness, smoothness and radiance.



SIGNS EYE CREAM

SK-II Signs Eye Cream with a unique blend of seven ingredients including concentrated Pitera®, revives the look of the total eye area. It works on multiple problems to reduce the appearance of fine lines, wrinkles and dark eye circles giving you firmer, younger-looking eyes.





FACIAL TREATMENT MASK

This intensive moisture-boosting mask is enriched with Pitera® which deeply hydrates skin. Reviving and relaxing, it leaves skin noticeably radiant, soft and crystal clear.

SIGNS EYE MASK

Signs Eye Mask quickly and effectively targets problems unique to the eye area caused by ageing, fatigue and dehydration. Designed to adhere perfectly to the eye area, the cloth masks encompass even the outer corners of the eyes. After just one application, dark circles are less visible; fine lines and wrinkles are less noticeable. Skin around the eye is visibly brightened and hydrated.



Bedak pun mommy pakai SK-II juga..

ADVANCED WHITENING SOURCE PANCAKE EX

Advanced Whitening Source Pancake Ex provides natural coverage of spots, freckles, pores and other skin imperfections for a flawless-looking finish. It contains MT Blocker P (Vitamin C derivative, Vitamin B3 and Pitera®) and Inositol, an ingredient that is also present in Whitening Source Derm-Revival Program. The secret to achieving this lies in its perfect blend of powders of three different sizes, which fills in pores and provides natural coverage of skin troubles. The unique blend of four pearl powders – cream, blue, pink and white - creates depth for light reflection, helping dull skin achieve a translucent finish.

February 23, 2010

Jaundice

Posted by Azira at 4:22 PM 0 comments

Setiap baby yg baru lahir mesti tak dapat lari dari Jaundice (Kuning), cuma teruk ataupun tak.. Dania pun tak terkecuali dari kena Jaundice.. Ari Khamis lepas, nurse datang melawat di rumah dan dia dapati Dania mengalami Jaundice, so advice kami utk bawa Dania ke klinik for blood test ari tu jugak.. So, bawalah Dania ke klinik peyang tu juga.. Kesian Dania kena amik darah kat tangan kanan.. Mujur nangis tak lama..

Bacaan Jaundice utk ari tu 258, agak tinggi gak tapi doktor minta utk repeat next day.. Alhmdulillah.. bacaan for ari Jumaat turun kepada 227.. Semalam kena repeat jugak memandangkn kuningnya masih ketara lagi tapi alhamdulillah.. bacaannya semakin menurun kepada 209..

Blood test kena repeat lagi on 1 March.. Doktor advice utk kerap beri susu ibu, setiap 2 hours.. Mommy juga ada try petua utk kurangkan Jaundice ni, berikan Dania air anggur hijau.. Mudah2an kuning Dnia semakin berkurangan.. Rasanya tak sanggup lagi tengok Danis kena cucuk di tangan utk amik darah...




February 22, 2010

Abang dan Adik

Posted by Azira at 12:27 PM 0 comments

Abang Danish ni memang sayang kat adik Dania dia..





February 19, 2010

The Arrival of A New Princess

Posted by Azira at 10:03 PM 1 comments
Our New Bundle of Joy


Puteri Dania Arianna binti Mohd Zaidi
Born on 13 February 2010, 7.04 pm @ Hospital Putrajaya
Weight : 2.86kg ; Height : 48cm

February 11, 2010

Mommy Suka Sangat Baju Ni...

Posted by Azira at 3:42 PM 0 comments
Mommy suka sangat baju ni... Macam cute mommy pakai.. hehehe.. prasannn plakkk mommy ni... Ni adalah antara koleksi maternity dress yg mommy tempah kali ni.. Dah saat2 akhir ni pun sibuk nak bergaya lagi.. Sebenarnya baju ni ditempah khas utk Kenduri Menyambut Menantu Adik mommy, Lina.. Kami sekeluarga pakai sedondon coklat.. Tapi takpe, baju ni mommy tempah khas supaya bleh pakai after deliver nati.. That's mean, tgh pregnant pun pakai, x pregnant pun pakai...



Persiapan Untuk Tempoh Berpantang

Posted by Azira at 3:40 PM 0 comments

Mommy baru jer beli Set Bersalin Nona Roguy ni.. Ramai orang kata Nona Roguy ni bagus.. So, moomy nak try kali ni.. Sebelum ni mommy gunakan produk Biodex semasa berpantang anak pertama dulu.. Semoga set ni dapat memulihkan kesihatan dalaman dan luaran serta kekuatan badan mommy selepas melahirkan baby di samping melangsingkan badan... Tapi yg penting badan sihat...



SET HERBANIKA BERSALIN NONA ROGUY (NR) ni mengandungi :

PhytoNatal (90 biji)

- dalam bentuk tablet untuk dimakan


Akar Herbanika (10 paket)

- dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum


Minyak Herbanika (100ml)

- minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan

Herbanika Barut (60gm)

- sapuan pada perut dan pinggang


Uncang Cuci Herbanika (10 paket)

- untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita


Herbanika Lulur (100gm)

- untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit


Adakah set Rangkaian Herbanika Bersalin mencukupi pemakaian pengunaannya untuk jangkamasa@ tempoh 1 bulan ?


Jawapan :

Set Rangkaian Herbanika Bersalin yang dikeluarkan dalam pek terbaru khusus untuk ibu-ibu dalam pantang bersalin adalah untuk anggaran 1 bulan.

(1) PhytoNatal – 90 tablet

Kelahiran Normal

Disyorkan mengambil tablet PhytoNatal pada hari ke – 4 selepas bersalin. Dosej yang disarankan adalah bergantung kepada kelawasan pembuangan air besar anda. 1 botol PhytoNatal jika di ambil dosej diantara 2 – 3 tablet 1 hari boleh bertahan selama 30 hari – 45 hari.

Kelahiran Secara Pembedahan

Disyorkan mengambil tablet PhytoNatal pada hari ke 4 – 7 selepas bersalin ( bergantung keadaan kesihatan ibu bersalin ). Dosej yang disarankan adalah bergantung kepada kelawasan pembuangan air besar anda. 1 botol PhytoNatal jika di ambil dosej di antara 2 – 3 tablet 1 hari boleh bertahan selama 30 hari – 45 hari.

Nota :
Bagi ibu yang mengalami masalah sembelit, selepas tempoh 30 hari, teramat disyorkan penerusan pengamalan PhytoNatal. Anda masih boleh meneruskan pengambilan PhytoNatal walaupun setelah tamat tempoh berpantang.



(2) Akar Herbanika – 10 Uncang

Pengambilan minuman Akar Herbanika disyorkan pada hari pertama selepas bersalin. 1 paket Akar Herbanika yang direndam dalam 1 teko air panas mendidih dapat diguna semula untuk tempoh 3 hari. Pengamalannya setiap hari adalah mencukupi selama 1 bulan.

Nota penting :
Bagi ibu yang melalui pembedahan, disyorkan pengambilan minuman Akar Herbanika pertamanya selepas berjaya melakukan sendawa atau pembuangan angin (kentut).


(3) Minyak Herbanika – 100ml

Disarankan pengunaannya pada hari pertama selepas bersalin. Anggaran 1 botol Minyak Herbanika dengan pengunaan 3 ml setiap kali boleh bertahan sehingga 1 bulan.



(4) Krim Herbanika Barut – 60 gm

Adalah disyorkan sapuan Minyak Herbanika sebelum sapuan krim Herbanika Barut. Digunakan sebagai krim sapuan bahagian perut sebelum berbengkung. Amalan seharian 2 kali dapat bertahan selama 30 hari.

Kelahiran Normal

Sapuan bermula pada hari ke – 4 selepas bersalin.

Kelahiran Secara Pembedahan

Sapuan disyorkan selepas 1 minggu – 2 minggu selepas bersalin (mengikut keadaan luka jahitan pembedahan).

Dosej yang disarankan bagi ibu yang bersaiz kecil, tekan tiub krim Herbanika Barut sebesar syiling 20 sen di tapak tangan, sapu rata di bahagian perut dan pinggang. Dosej yang disarankan bagi ibu yang bersaiz besar, tekan tiub krim Herbanika Barut sebesar syiling 50 sen di tapak tangan, sapu rata di bahagian perut dan pinggang.


(5) Herbanika Lulur – 100 gm

Disyorkan pengunaannya pada hari ke 4 sehingga ke hari 20 selepas bersalin. Anggaran pengunaan setiap kali sebanyak 1 – 2 sudu besar penuh.


(6) Uncang Cuci Herbanika – 10 paket

1 paket Uncang Cuci Herbanika yang direbus bersama 1 cerek air dapat diguna sebagai air cebukan atau rendaman untuk tempoh 5 – 7 hari. Anggaran pengunaannya adalah mencukupi selama 1 bulan.


Nota :
Penerangan di atas bukan cara pengunaan & pemakanan herba Bersalin Nona Roguy, tetapi ia hanyalah untuk menerangkan / menjelaskan bahawa kuantiti yang terkandung dalam set Rangkaian Herbanika Bersalin mencukupi kegunaannya selama 1 bulan.



 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez