January 31, 2012

Dania dan Donut

Posted by Azira at 11:43 AM 0 comments
Align Center
Tengokla gelagat Dania ni...
Ari tu lepas check up kt klinik, bawak Dania pi opis...
Nk kasi Dania dok diam, bagila donut...
Kunyah donut sambil tengok diri sendiri kat cermin..
Habis 4 biji donut kat Dania sorang..
Ingatkan nak simpan utk abangnya...
Tapi x dapat la...






January 25, 2012

Jalan2 di KLCC

Posted by Azira at 2:10 PM 0 comments

Smlm jalan2 kat KLCC.. Mak dan adik pun dah nak balik ke Kuantan.. Ramainya la manusia kat KLCC.. Ada tarian singa tu.. Bukan main byk lg tanglung tergantung kt dalam KLCC tu..



Kami lunch kat Chilli's KLCC.. First time ke sana slps kawen.. First time makan dulu kat Mid Valley, sblm kawen.. Itupun ada org yg blanje.. Bagus gak kt Cnilli's ni.. Makan main course, kids eat free.. That's mean satu main course foc kids menu.. Dah jimat dah kat situ...

 Ni cili besor.. Si abang yg suruh mak amik gmbr cili besor ni...

Belon utk budak 3 org..
- Danish, Dania dan Raeessa

 Muka ceria dpt jalan2...

 Kids Menu

 Menu org2 dewasa...
Den amik Caesar Salad..
Mak aiii... punya la banyak..
Siap kena bungkus...

Fajitas mmg best.. Nanti nk pi Chilli's nk try Fajitas plak.. Ari tu lupa nk order Chacos.. Member kata sedap... 

Cuti CNY - Day 2

Posted by Azira at 12:38 PM 0 comments

Hari ke-2.. Pagi tu selepas breakfast, bawak anak2 mandi kolam jap.. skejap aje.. nak pi water park macam mbazir pulok.. Mana taknya, bayo mahal2 tapi ni takut nak main, tu takut nak main.. Mandi kolam ni lg senang, x payah bayo papepun..  budak 2 bradik cam takut2 nak main2 dlm kolam, asyik dok main kt bibir kolam jer..
 




Tghari tu, lepas check-out kami ke Animal Safari Park.. Best gak kat situ.. Macm2 binatang ada.. Seronok si abang dpt tgk tiger, gajah, kuda, buaya dsbgnya.. Surprising, tak takut plak nk pegang binatang... Siap naik gajah lagi..

 Dapat tgk show Cowboy jugak...


 Nak tgk tiger, kena naik lorinya yg siap berjaring....
Bukan stakat tiger, giraffe, bear, buaya dan mcm lagi la..
gerun gak tgk tiger dari dekat..
besar giler...


Ehem.. ehem.. ehem..
jgn jeles yekkk....


Naik gajah..

 Tgk Show burung


Petang tu sebelum balik Putrajaya singgah jap umah bapa saudara hubby kt sebelah A-Famosa Resort..
Malam lepas maghrib dan makan barulah balik Putrajaya...
Alhamdulillah kami semua enjoy cuti kali ni..
Anak2 pun suka..
Nanti kita bercuti lagi yek...

Cuti CNY 2012

Posted by Azira at 11:43 AM 1 comments
 Tahun ni cuti CNY kami berjalan ke A-Famosa Melaka.. Pi ngan mak dan adik yg datang dari Kuantan.. Pagi Sabtu kami bertolak ke A-Famosa Resort.. Since kami ni ramai, so sewa kondo.. Ada promotion di mana pakej penginapan semalam termasuk mana-mana satu park yg nak kami lawati, termasuklah breakfast.. So kami pilih Animal Safari Park..

First day tu, dh smpi agak lewat coz jalan jem, tak sempatlah kami nak ke Safari.. Jadinya, lepas lepak2 sat dan solat, kami ke bandar Melaka, saje je jalan2.. Smpi je Bandar Hilir, lalu ikut jalan lama Alor Gajah, kami terus ke Dataran Pahlawan.. Nak mencari kundapan utk mengalas perut yg lapo.. So lepak la kat Starbuck..




Pas jln2 kt Dataran Pahlawan, kami ke Menara Taming Sari.. Masa tu dah malam.. Sib baik org x brape ramai.. Jadinya queue x lah lama sangat.. Den ni mmg gayat.. Ketar lutut gak lah naik menara ni.. Seriau... Org lain rilek jer..



Turun dari Menara Taming Sari, si abang plak dh nampak kereta mainan.. Mintak la nk naik.. Daddy je la yg melayan abang main.. Si adik tengok je.. Nk bg adik naik, kecik lg...


 Pastu kami singgah jap di Parkson Mahkota Parade, beli barang sket.. Kul 10 baru btolak balik ke A-Famosa tapi singgah makan dulu kat restoran tomyam area A-Famosa tu.. Dh lewat malam baru la balik ke kondo.. Nasib baik anak2 x meragam.. Nak jadikan citer kami mlm tu, tetiba jer kondo kami tu black-out.. Bila betulkan je, pas 2-3 minit jadi balik.. Panggillah technician.. Technician dh repair jd elok balik tapi 2-3 minit balck-out balik.. Banyak kali jugak la.. Masa tu dh lebih kul 1 pagi.. Technician pun heran nape bleh blaku.. Last2 kami diminta utk tukar kondo mlm tu jugak, di tingkat atas.. bayangkan lah, tgh2 malam buta kena tukar bilik.. Macam ada mende yg tak kena jer... Nasib baik bilik baru yg kami dapat tu ok... Dah mlm tu den x dpt nk lena sgt coz dok dgr bunyi bising kt atas.. bunyi ketuk2 la, bunyi main guli la, bunyi org bjalan hentak kaki la.. aduhai.. the next day bila pi umah mak saudara hubby kt alor Gajah,sepupu hubby kata kondo kat A-Famosa tu mmg la berhantu... Maknanya mlm tu kami kena kacau la... Mak aaiiiiii...

January 18, 2012

Happy Family

Posted by Azira at 4:29 PM 0 comments




 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez