November 14, 2011

Kuah Durian In da House...

Posted by Azira at 3:27 PM 0 comments

Skang ni musim durian kat Kuang...
So smlm blk umah PIL, bwk la durian balik umah..
Lunch hour tadi, sempat blik umah masak kuah durian..
Untk minum petang staf2 kt opis..
Dah rezeki depa...
Cich ngan roti Gardenia...
Sedap woooo....


November 11, 2011

Layan Cream Fudge @ Alamanda

Posted by Azira at 3:46 PM 0 comments
Haaaa...
Ni la keje tambhan mak pd tengahari Jumaat - 11.11.11...
Jalan2 cuci mata dan lapangkan fikiran kat Almanda..
dengan bos tersayang..
Pastu layan Cream Fudge...



Mahal giler...
yg ni pun mak kena RM18.60..
Rasanya biasa aje...
Bagi mak Tutti Fruitti lg best..
Walaupun mahal tp puas ati..
Tp x tau la org lin...
Selera masing.. Juga poket masing2....


11.11.11

Posted by Azira at 3:45 PM 0 comments

Ari ni ari Jumaat...
11 November 2011..
(11.11.11)
Sue ramai org yg memilih tarikh cun ni utk -
tunang, nikah, kawin, lahirkan anak (cara caeserian la), buat kenduri dan macam2 lagi la..
Anda bagaimana???

Bagi diri maak ni...
Sama je macam hari Jumaat yg lain..
Pi keje.. wat keje, balik keje..

Excited!!

Posted by Azira at 3:45 PM 0 comments

Ini Arjuna...
Yg begitu excited dan happy dgn uniform taskanya..
Warna oren dan putih...
Coz ari ni Arjuna dn kawan2 akan dibawa oleh teacher ke JPA, ada konvesyen kanak2 JPA...
Siap ada persembahan lg oleh adik2 TBC ni...
Dari mlm tadi x sabar nk tunggu siang hari..
Ari ni bgn awal, x payh dikejut dan terus mandi...




Ni logo yg ada pada tshirt..
TBC
(Taska Bijk Cerdik)

Si adik pun sibuk jugak...
Tapi dia x pi JPA...
Utk kanak2 3 + 4 yrs ajer..
Dia pun dpt gak uniform TBC sepasang...
Ptg smlm balik umah trus pakai..
Sendiri pakai plak tu..
Xnak buka, maka tido ngan uniform TBC...

Senyum ceria di pagi Jumaat...

November 3, 2011

Mari Masak Spaghetti Bolognese

Posted by Azira at 11:00 AM 1 comments

Ari ni nk ajak main masak2...
Kita masak spaghetti bolognese...
Mak slalu gak la wat spaghetti bolognese coz encik hubby suka...
Boleh la dikatakan setiap bulan skali...
So, kt cni mak nk kongsi resipi spaghetti bolognese ni cara mak la yg telah diubahsuai ikut selera kami sekeluarga...


Bahan-bahannya:-

1 biji tomato yg bersaiz besar
1labu bwg besar (mak suka bwg holland utk msk spaghetti)
1 biji lobak merah
1 tin cendawan butang
- kesemua bahan2 ini dipotong dadu


2/3 ulas bwg putih
(dipotong dadu/cincang)


Sos Pasta Tradisional Prego


1 bungkus daging lembu kisar


I bgks spaghetti
(mak suka brand Barilla - beli kt Cold Storage)

dan juga -
oregano
basil leave
serbuk lada/lada hitam
sedikit kiub ayam
garam
gula



Cara memasak:
- Spaghetti direbus dalam air yg telah dicampur sedikit minyak.. Bila dh lembut, toskan dan gaulkan dengan sedikit marjerin/butter...
- Daging hancur digoreng tanpa minyak.. tujuannya utk mengeringkan air daging dan juga memasak daging...


- Pastukan, dalam periuk/kuali lain, panaskan minyak masak.. Boleh juga nak gunakan Olive Oil.. terpulang pada masing2... Mak guna mana yg ada tapi selalunya minyak masak ajelah...
- Masukkan bwg putih, bwg besar dan tomato dan masak sehingga layu..
- Masukkan sos pasta Prego ...
- Masukkan daging yg telah digoreng tadi...
Masukkan juga lobak merah + cendawan.... Kacau hingga sebati.. Blehla masukkan garam dan gula secukup rasa...
- Kacau2 dan biarkan mendidih.. (kalau rasa kering sgt, bleh juga masukkan air sedikit..)
- Last skali masukkan sedikit kiub ayam, Oregano dan Basil Leave..
- Resipi mak dh dimelayukan.. So masukkan serbuk lada/lada hitam utk bagi rasa pedas2 sket.. Ataupun campurkan sos cili... ikut selera masing2...
- Pastu kacau2 dan biarkan ia mendidih...
- Dah siap....


Maka jadilah seperti ini..
Bolehlah dihidangkan....



SELAMAT MENCUBA...
.

Comotnya....

Posted by Azira at 10:59 AM 0 comments
Comotnya la anak mommy niii...
Sronok sangat dapat makan Big Apple Donut...

November 2, 2011

Chicken Salad

Posted by Azira at 4:15 PM 0 comments
Tetiba jer tekak ni nk makan Chicken Salad..
So, lunch hour terus ke TGIF Alamanda...
Sorang2 lagi..
Memang best...
Banyak juga samapi mengah2 nak habiskan...
Makan slow2...
Pastu minum air suam je...
hehehe...


BBQ Chicken Salad
(RM25.90)



 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez