May 29, 2009

Birthday Party Danish @ Taska

Posted by Azira at 3:07 PM 0 comments
Tengahari tadi, taska Indera Cemara, taska di mana Danish dibesarkan menganjurkan Birthday Party untuk birthday boy/girl yg lahir dalam bulan May termasuklah Danish. Birthday Party ni (Mummy Play Date)memang setiap bulan diadakan untuk celebrate birthday girl/boy. Tapi bulan ni agak meriah compare bulan-bulan lain kerana celebrate bersekali dengan birthday penyelia Taska, Cik Ayu. Siap panggil maskot A&W untuk menceriakan anak-anak di taska ni. Ikutkan tema party kali ni Superhero and Princess tapi mummy tak sempat nak cari baju Superhero untuk Danish. Pakai ajelah baju yg mana ada kan....
Birthday Cake Danish (Barney)
Ramai-ramai menyaynyikan lagu dan potong cake
With A&W Bear..

Gelagat Danish di Taska




May 25, 2009

Jalan-Jalan Hujung Minggu

Posted by Azira at 9:17 AM 0 comments

Setelah beberapa minggu dok sibuk dengan pindah rumah, akhirnya semalam (Ahad), kami sekeluarga berjalan-jalan sambil shopping barang-barang rumah. Pagi-pagi lagi kami dah keluar ke Pavillion. Pegi ke Parkson kat Pavillion semata-mata untuk belikan Danish stroller baru. Dah lama mummy berniat nak belikan Danish new stroller brand Maclaren. Kebetulan pulak mummy dapat baucer Parkson RM100 lepas shopping barang SKII and kat Parkson Pavillion je yg ada jula stroller ni. So, stroller ni consider as birthday gift from mummy. Stroller Maclaren ni ringan sket and senang nak lipat macam payung lipatnya. Bukan sebab stroller Anakku yg ada sudah rosak tapi just nak gantikan stroller yg lebih selesa untuk Danish since Danish sekarang dah semakin membesar. Kalu guna stroller lama Danish suka bangun berdiri. Nasib baik Maclaren ni dia ngam.



Brand Name
Maclaren
Product Name
Quest Stroller
Features
Standard Stroller
Key Features
Stroller Type Umbrella,
Number of Seats Single Seat, Max Weight Capacity 55 lb., Harness Points 5-Point, Recline Features Reclining Back (4 Positions)
Other Features
Safety Features Back Wheel Brakes,
Convenience Features Rain Canopy Included, One Hand Fold, Built-in Carrying Handle, Storage Features Lower Storage Basket
Structure
Frame Material Aluminium
Dimensions
Folded Width 9.84 in.-Folded Height 41 in.-Weight 12.2 lb.-Folded Depth 10.63 in.

Danish with new stroller. Disebabkan mummy suka kaler merah, so Maclaren Danish pun kaler merah lerr..

Lepas tu kami terus ke Midvalley. Cadangan asal nak pegi ke opis Realreward untuk redeem points tapi sayangnya opis Realreward dah berpindah ke Carrefour Wangsamaju. Penat jer pegi Midvalley. Kalu tau memang kami lepak kat Pavillion jer. Dah alang-alang ke Midvalley, kami pun pusing-pusing ajelah.. Ramai gak manusia kat Midvalley.

Tengahari kami lunch kat Tony Roma's @ The Gardens Midvalley,which famous with beef ribs. Penah truy makan kat Tony Roma's @ Pavillion masa mengandungkan Danish dulu. Memang sedap food kat sini. Itu yang ajak daddy lunch kat Tony Roma's. Foods kat sini bukan saje sedap malahan layanannya juga cukup excellent, mesra pelanggan. Rajin dan ramah betul staf Tony Roma's melayan Danish. Danish pun seronok... And we were really enjoy aour lunch..



Danish sibuk dok main button yg diberikan oleh staf Tony Roma's


Danish ceria with Tuk..


Ni air mummy.. namanya Rock (sprite + lemon)

Air daddy..

Lunch mummy - Bountiful Beef Ribs (Roma Racks) -Yummie!!

Lunch Daddy - BBQ Chicken


Lunch Tuk (My Mum) - Ribeye Steak

Danish memang tak boleh duduk diam. nah.. berdiri plak dia kat baby chair..


Danish with mummy.. (malunya.. mummy dah semakin gemuk.. nak kena diet ni..)


Selamat Tinggal Yarra..

Posted by Azira at 9:15 AM 1 comments


Jumaat lepas (22/05/09), amik cuti untuk pindahkan barang-barang besar dari rumah lama di Pangsapuri Belimbing Heights ke Putrajaya. So, hari tersebut adalah hari terakhir kami menjadi penghuni blok Yarra, Apartment Belimbing Heights. Uhuu.. sedih plak rasanya nak tinggalkan rumah kat Yaraa ni setelah hampir 5 tahun mendiami rumah tersebut. Rumah tu mummy beli sebelum kahwin dengan daddy lagi. So banyaklah kenangan pahit dan manis selama tinggal di situ. Sedihnya... Sekarang ni rumah kami di Yarra disewakan kepada pasangan Iran. Semoga mereka menjaga rumah tersebut dengan baik.. Sayonara Yarra.....

May 19, 2009

Danish's Birthday Bash

Posted by Azira at 9:41 AM 0 comments

Kebetulan 1st Birthday Danish jatuh pada hari Sabtu (16 Mei 2009), so mummy and daddy dah plan nak adakan majlis harijadi untuk Danish. Dapat pulak masuk ke rumah baru ni sebelum birthday Danish, senang sikit nak uruskan majlis memandangkan rumah besar, walaupun barang-barang belum sepenuhnya dipindahkan ke rumah baru.. Tema majlis Danish ni ELMO and Friends and kaler merah. Asalnya nak buat teme Barney coz Danish suka gak kat Barney tapi since mummy ni fanatik merah and merah ni nampak lagi meriah dan ceria, so tema ELMO dipilih.. Actually Danish ni manalah pandai lagi nak pilih kartun ape sebagai temanya.. Banyak jugak la perkara yg perlu diuruskan supaya majlis ni berjalan dengan lancar. Tempah ni, tempah tu, jemputan lagi, sibuk dengan pindah rumah lagi..

Ni Birthday Boy..

Siap pasang khemah lagi


Banner dan Goodies Pack yg ditempah khas dari Partythemepack


Ni Birtjday Cake Danish, mummy tempah dari BabyCakes. Cake ni bila dah dicucuk lilin sebatang, macam Elmo tengah isap rokok plak.. hehehe..



Main menu mummy tempah dari SS Sajian. Roti jala dan karipap mak mummy yg buat, sate daddy yg beli dari Sate Samuri Putrajaya, pulut kuning dan rendang daging atuk Danish yg buat dan mini burgers n pizzas mummy order dari BabyCakes

Acara tiup lilin dan potong kek. Danish tak reti nak tiup lilin so mummy la yg tiup..

Bergambar ramai-ramai satu family. Cantik dan meriah tema merah ni..


Danish with atuk

Mood Danish tak brape baik ari tu. Asyik nak nangis.. Dia rimas bila orang asyik dok cuit dia jer.. Apala Danish ni, tak sporting langsung..

Antara tetamu yg hadir


Mummy dah penat dukung Danish, so turn daddy la plak..

Danish akhirnya tak berbaju.. Cuaca agak panas, itu yg buat Danish asyik nak mengamuk aje..

Sebahagian dari hadiah yg diterima oleh Danish

Apalah yg disembangkan oleh Danish dan sepupunya, Raiyan..

Acara bukak hadiah

Danish with the gifts..

Gambar-gambar ni adalah sentuhan dari MomentStudio, Inilah hasil dari beliau.. Cantik dan kreatif..

Alhamdulillah... semuanya berjalan dengan lancar and time kasih pada sume kengkawan dan sedara-mara yg sudi hadir ke majlis tersebut dan juga tidak lupa kepada adik-adik dan pihak-pihak yg membantu dalam menjayakan majlis ni.. TQVM
 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez