December 11, 2008

SambutanHari Raya Aidiladha 2008

Posted by Azira at 12:01 PM 0 comments

Raya Aidiladha 2008 baru ni beraya di kampung hubby. Raya disambut dengan sederhana tetapi agak meriah la. Menu hari tu nasi tomato yang disediakan oleh bapa mertua. Mummy just sediakan soto ayam . Tak semua ahli keluarga mak mertua yang datang ke rumah. Tapi yang seronoknya, raya tu kami sekeluarga bergambar di stusio untuk dibuat kenang-kenangan...
Ahli keluarga Mohd Shupli

Danish with mummy & daddy


Sis-in-law & her happy family

Tak lupa juga.. Danish Arjuna..


December 3, 2008

Photo Of The Day

Posted by Azira at 8:37 AM 2 comments
Eeeeee... Geramnya...

November 28, 2008

Danish @ Malacca

Posted by Azira at 5:00 PM 0 comments
Sabtu lepas (22 November 2008) kami sekeluarga cuti-cuti Malaysia di Melaka Bandar Bersejarah. Saje je bawak Danish jalan-jalan luar dari Klang Valley. Lagipun nak lepas dendam semasa cuti Deepavali ari tu yang mana percutian di Melaka terpaksa dibatalkan disebabkan semua hotel di Melaka full house. Kebetulan pulak ada kenduri kawain kawan di sana. Kami stay kat Hotel Seri Costa, dalam Malacca town area. Hotelnya dari segi biliknya, memuaskan cuma hotel ni tiada kemudahan tempat letak kenderaan di basement macam hotel-hotel lain coz hotel ni terletak di tengah-tengah kawasan deretan rumah kedai. So, parking lot adalah di bawah majlis perbandaran melaka. Hotel ada provide parking ticket sepanjang kita stay kat situ. Tapi, masalahnya, during check-in, bila keluar ke kereta nak pick up barang, tengok-tengok dah kena saman dek majlis perbandaran kerana tak mempamerkan kupon parking. Aduhai... tak pasal-pasal terbang RM30..
Di Melaka kami sempatla berjalan-jalan di Muzium Maritim, Muzium TLDM, Menara Taming Sari dan juga Dataran Pahlawan.. Punyala ramai manusia di Menara Taming Sari. Nak naik menara ni kena charge RM10 per adult (harga sebenar RM20 tapi ada promotion untuk warganegara Malasia, diskaun 50%, just tunjukkan MyKad).

Di hadapan Kapal Portugis

Dalam Kapal Portugis



Bukan main seronok lagi si Danish..


View depan kapal pada waktu malam
Danish with daddy dalam Muzium TLDM

Tengok tu.. Sempat lagi Danish nak tarik tudung mummy..

Dalam Muzium TLDM

Di atas Kapal Samudera TLDM, berlatar belakangkan Seri Costa Hotel


With Daddy kat depan Menara Taming Sari


Wiew Bandar Melaka pada waktu malam dari Menara Taming Sari (kamera tak canggih)


Bukan min kusyuk lagi Danish tengok view dari Menara Taming Sari. Sikit pun Danish tak takut. Mummy plak rasa gayat..


Zaidi and Zaidi Junior...


November 20, 2008

Photo Of The Day

Posted by Azira at 10:00 AM 0 comments

Danish With A&W Bear

Posted by Azira at 9:44 AM 0 comments
Sabtu lepas balik dari Genting Highlands terus ke Jalan TAR, bawak nenek Danish jalan-jalan beli tudung. On the way back to SOGO, terserempak la dengan Mascott A&W dok berjalan-jalan di kaki lima Jalan TAR (depan Maya Silk Store), dok tengah melayan budak-budak dan mak bapak budak.. So, mummy pun tak lepas peluang kenalkan Danish dengan Bear A&W. Ingatkan Danish akan menjerit menangis takut tapi rupa-rupanya Danish wat dek jer dengan Bear tersebut. Puas la Bear tu dok cak-cak dia tapi Danish wat tak layan jer.. Sibuk dok telek cawan air mummy.. Macam xtakde perasaan betul anak mummy niehh.. Mummy jer dok beriya nak bergambar dengan mascott A&W.. Kesian Bear tu... hehehe..




November 17, 2008

Danish @ Genting Highlands

Posted by Azira at 9:05 AM 0 comments

Last week Danish ikut mummy pi Genting Highlands coz mummy kena attend Bengkel Kajian Semula ISP di First World Hotel dari 12 hingga 15 November 2008. Since Danish ni bmasih lagi menyusu badan and mummy tak pernah berenggang dengan Danish, so mummy decided nak bawak Danish sekali. Daddy plak kena pi kursus di Gerik, so terpaksa la mummy import Dtok Danish untuk jaga Danish during mummy attend bengkel. Punyalah ramai manusia di Genting Highlands. Hampir 90% pelancong asing. Mostly Chinese.. Rasa macam kita berada di negeri China pulak..
Fisrt day Danish kat Genting, dia ok la tapi bila dah lama-lama kat Genting, Danish dah mula nak meragam jer... Asyik nak menangis jer.. Dah boring agaknya asyik dok kat bilik. Danish asyik tunjuk ke pintu untuk ajak keluar. Pandai betul dia..
Kami tak berjalan-jalan sangat kat Genting ni memandangkan schedule mummy tketat. Siang malam ada bengkel. Itu yang buatkan Danish boring tu.. Cuma dapat luangkan masa waktu petang untuk bawa Danish jalan-jalan. Lagipun Danish kecil lagi. Bukannya dia reti nak main-main dalam Theme Park tu.. Cuma dok tengok lampu-lampu di sekeliling Indoor Theme Park. Takpelah, tunggu Danish dah besar sket, dah pandai main-main, kita ajak daddy pi Genting..
View Genting Highlands dari Level 28, Toer 2 First World Hotel (during breakfast). Nasib baik cuaca elok, ada matahari..


Danish with Tuk kat Indoor Them,e Park. Sibuk tengok sekeliling sampai kamera pun tak mau pandang


Mood tengah baik. Dok lepak-lepak dalam bilik

Pose Danish ketika jalan-jalan di tepi Theme Park. Susah betul nak suruh dia tengok kamera. Ada je kerja yang Danish nak buat..

Pose yang comel dari Danish. Keceriaan jelas terpancar


Danish with mummy


Muka boring dalam bilik.. Dah start meragam

Happy 6 Month Birthday

Posted by Azira at 9:04 AM 0 comments

Semalam Danish cukup 6 bulan. Dah besar anak mummy n. Pejam celik, pejam celik dah 6 bulan anak mummy. Cepat betul masa berlalu. Last week pi klinik, berat Danish dah 7kg dan tingginya 67cm.. Danish dah semakin lasak sekarang ni. Dah tak boleh tinggalkan sorang-sorang kat atas katil. Nanti habis dipusingnya atas katil tu dan dikhuatiri terjatuh. Asyik meniarap je kerjanya. Pantang letak aje, meniarap. Bila baringkan balik, meniarap semula. Nak pakaikan pampers and baju pun dah susah.. Bukan setakat meniarap, sipa menungging angkat-angkat punggung dan menyondol.. Nak merangkak agaknya.. Tidur pun sungguh lasak. Sekejap baring, sekejap meniarap, sekejap mengiring.. Habis mummy dan daddy dihimpitnya. Sedar-sedar Danish dah ada di bawah ketiak atau belakang mummy. Lasak sungguh..
Danish belum tumbuh gigi lagi tapi gusinya dah keras. Kalau menyusu, bahaya gak coz dia dah pandai menggigit. Menjerit mummy sakit.. Bila mummy jerit, Danish gelak plak.. Nakal betul.. Danish suka sangat menjelir-jelir lidah dan main air liur.. Gatal gusi agaknya..

Mummy dah start bagi Danish makan masa 5 bulan lebih ari tu. Makan biskut Farleys Rusk, once a day.. Nestum beras dibancuh bersama susu 2 kali sehari.. Tapi lately ni Danish taknak makan biskutnya. Bila disuap ke mulut, Danish tutup mulut rapat-rapat. Risau gak Danish taknak makan, takut susut badannya. Yapi tuk Danish cakap Danish nak ringankan badan, that's why dia taknak makan.. Takpelah, nanti mummy buatkan Danish bubur nasi seperti yang disarankan oleh nurse.. Harap-harap Danish suka nanti.

Poae Danish ketika sedang menunggu giliran di Klinik. Lagak macam orang besar

Danish with mummy during Jamuan Raya di Taska

Danish dah mula dok dalam walker. Dah laju Danish mengayuh..


Antara pose Danish ketika nak menungging. Mula-mula main kaki dulu..


Pastu mengiring


Dah mula meniarap dan menungging dan meyondol. Susah nak snap ketika menungging coz laju sangat aksinya..

Dah baring semula

November 7, 2008

A Gift From A Friend

Posted by Azira at 9:25 AM 1 comments
Sume LO ni kawan I, Wawa yang buatkan. Cute kan... I nak wat bukannya reti.. So, mintak tolong la kat kawan yang reti dan rajin.. Anyway, Thanx Wawa..




October 31, 2008

Danish @ OneUtama

Posted by Azira at 8:59 AM 0 comments
Cuti Hari Deepavali kami pi jalan-jalan di Oneutama. Jalan-jalan dengan atuk dan wan Danish. Plan asal kami sekeluarga nak bercuti di Melaka dan beraya di rumah mak sedara hubby di sana. Tapi malangnya, bila ke Melaka pada hari Ahad, selepas beraya di rumah maklang, terpaksa balik ke KL dengan perasaan hampa kerana semua hotel di Melaka full house. Hampir semua hotel dan resort di bandar Melaka dan Pantai Klebang kami redah untuk bertanyakan bilik untuk bermalam tapi hampa sumenya dah penuh. Orang punyala ramai di Melaka sampai bandar Melaka sesak teruk pada hari tersebut. Macam ada festival di Melaka. Agaknya orang ramai dah plan nak nak bercuti di Melaka Deepavali ni. Nak taknak terpaksa la kami balik ke KL tapi hubby dah janji akan bercuti ke Melaka pada bulan depan.


So, untuk mengubat hati yang hampa ni, hubby bawa kami jalan-jalan di Oneutama. Sebenarnya pi OU ni nak rembat baju untuk Danish memandangkan Guess Kid ada wat sale, diskaun samapi 70% for selected items. Apa lagi, mummy pun rembatla baju untuk Danish. Banyak la jugak.. Kay Jaya Jusco pun ada sale. Manuasia punyala ramai.. Sempatla jugak kami rembat bed sheet and comforter. hehehe... Petang baru kami balik ke rumah..


Kenangan di taman dalam OneUtama



October 16, 2008

Danish Turns 5 Months

Posted by Azira at 4:09 PM 0 comments
Danish has just turned 5 months last Sunday. He got his 5mo jab on Monday at Klinik Kesihatan Seri Kembangan. Alhamdulillah, this time he didn't get a fever following the jab. Tapi Danish tidur semasa nak cucuk. So, nurse minta kejutkan Danish untuk bagi makan ubat and cucuk. Nurse kata tak boleh cucuk semasa baby tido, takut nanti baby terkejut and lagi kuat menangis. Puas mummy and daddy kejutkan Danish tapi Danish just buka mata skejap pastu tidur balik. Finally nurse basahkan muka Danish dengan air. Mulalah Danish melalak marah tidonya diganggu tapi skejap jer. diam plak dia. So, nurse minta pegang Danish dan bagi dia makan ubat dan terus cucuk. Rasanya, lepas beberapa saat baru Danish realize that the jarum was painful, apalagi melalak la Danish untuk 1 or 2 minutes before calming down after some pujuk-pujuk. Dah 5 bulan ni, Danish dah dapat skill baru :
  • Danish sekarang dah pandai pegang kakinya sendiri semasa tengah main, tengah nenen pun boleh, semasa dipegang oleh mummy dalam kereta pun sibuk nak pegang kaki. Stokin yang dipakai pun boleh dicabutnya.
  • Danish dah start biting fingers, usually 2 fingers. Sampai meleleh air liur. Kengkadang tu sampai muak-muak. Danish pun dah pandai membebel-bebel, mumbling tapi tak tau apa yang dibebelnya. Danish juga suka menjerit, gembira menjerit, nangis pun menjerit. Kuat betul suara dia.
  • Kaki Danish pun dah kuat. Suka sangat berdiri, pastu nak melompat-lompat. Lenguh tangan mummy bila pegang Danish..
  • Danish juga dah boleh tido mengiring dan meniarap dengan sendiri. Dia akan cari posisi yg betul-betul selesa nak tido. Nampak cute bila dia tido camtu..
  • Danish dah boleh grab stuff yang berada di sekeliling dia. Tak kira la apapun. Alas tido pun boleh grqab and then masuk mulut. Tapi paling digemari Danish ialah grab tudung mummy while mummy holding him. Ditarik-tarik tudung mummy. Tak boleh mummy nak melawa dah.
  • Occasionally, he can turn over. Dia dah boleh meniarap sekarang and mula nak angkat-angkat punggung. Tapi cepat benor rasa penat meniarap dan mulalah bising minta diangkat. - Can't leave him alone on the bed anymore. He can already pusing-pusing, sometimes 360 degrees!

Aksi-aksi Danish dengan kakinya


October 9, 2008

Wajah Baru Danish

Posted by Azira at 8:36 AM 0 comments

Hari Isnin ari tu cukur habis rambut Danish. Dah lama niat nak cukur rambut Danish tapi tak kesampaian. Takut nak cukur since kepala baby masih lembut lagi. Tapi sekarang dah timbul keberanian untuk cukur sampai habis licin kepala Danish mummy kerjakan. Berbekalkan pisau cukur kepunyaan daddy Danish dan sebesen air, upacara bercukur bermula dari rambut belakang. Mulanya Danish dok diam tapi lama kelamaan dia nangis dan mula tak dok diam. Terpaksa berhenti sekejap, nenen kan Danish and bila dah tido baru sambung balik..
Wajah Danish sebelum dicukur

Start cukur dari belakang kepala. Masa ni Danish tengah meniarap atas riba mummy
Dah mula tak duduk diam. Asyik pusing kepala sambil marah-marah
Akhirnya, habis semua rambut Danish dikerjakan..

Tadaaaa... ni dia rupa Danish yang baru dengan imej shaolin.. Nyenyak betul tido..

Pandangan sisi kepala Danish. Nasib baik kulit kepala Danish bersih jerr..

Danish setelah dimandikan. Happy jerrr.. Sronok dengan imej baru. Kepala rasa ringan kot..
 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez