July 19, 2011

Dania Oh Dania...

Posted by Azira at 4:48 PM 0 comments

Tengoklah perangai Dania ni...
Suka wat baju camni...
Abang Danish dulu xder pun wat pe'el camni...
Dania plak ni la kegemarannya...
Abis leher baju2 jadi besar...
Macam2 ragam anak2 ni....
Sabo ajelah...


July 18, 2011

Main Air dan Floria 2011

Posted by Azira at 5:07 PM 0 comments

Aktiviti hujung minggu baru ni -
mandi manda kat tepi Pullman pada sebelah pagi...
betul2 sebelah Pullman...
rasa seperti kat tepi pantai walaupun air tasik sebenonya...
janji anak2 happy...
Orang x brape ramai ari tu...



Pada sebelah petang...
Jalan2 kat Floria 2011...
Manusia ramai giler...
Dah penghujung maka bunga2 byk yg dah layu...
Geram tengok bunga2 yg colourful..
Syoknya kalu dapat tanam kat halaman rumah...
Meriah betul...




Dinner @ Secret Garden Alamanda

Posted by Azira at 4:44 PM 0 comments

Patutnya entry ni dah lama post tp coz masa limited, ari ni baru dapat update blog... Citer dah basi.. Basi pun basi la, mak nak citer gak...

Last Tuesday, temankan daddy cari cover untuk Samsung Galaxy Tab kat Alamanda.. Maka singgah la mengisi perut kat Secret Garden... Restoran ni baru je seminggu bukak kat Alamanda... Jom tengok apa yg kami makan....


Promotion "Kid Eats Free"..
Everday ada menu free untuk kids.. Setiap hari menu yg berbeza... So, memandangkan hari tersebut Tuesday, maka dapatlah anak2 den french fries free... Takyah order mende lain dah... Jimat tuuu....


Sempena pembukaan outlet kat Alamanda ni, ada promotion "Buy 2 Pasta Free 1 Pasta"
Promotion end December 31st...
So, kami rembatla yg ni...
Untung woo... Bayar untuk 2 pasta tp makan 3 pasta...
Pasta2 pun sodap...
Kami order Carbonara, Oglio dan Marinara..
Amik ko.. 3 pasta skali hadap..
Kenyang gilerr...
dan puas hati...
Lagi puas hati kalu hubby yg blanje...
hehehe...



Tengokla budak comel ni... Dh pandai nak makan sendiri...
Banyak yg jatuh bawah meja dari yg masuk ke mulut...
Takpelah janji dok diam..


Arjuna yg tak brape sihat...
Tiba2 je muntah2..
Tgh makan pun bleh muntah... Nasib baik elok je muntah terus ke dalam pinggan..
Kalu tidak jenuh waiter nak lap lantai...


Kawan Baru Dania

Posted by Azira at 4:35 PM 0 comments
Ni kawan baru Dania... Namanya LILY... Comel kan...

Lily ni boleh menyanyi, dalam English dan juga Sepanyol... First time beli anak patung untuk Dania.. Baru la nampak gegirl... slama asyik dok main toy abang je... Mommy beli kat Mothercare, ada sale 50%..

Tak sangka Dania nak jugak main dgn Lily ni... Asyik berkepit aje...
Cute sangatttt....





July 6, 2011

Asthma Attacked!!

Posted by Azira at 3:50 PM 1 comments

Semalam mommy MC, demam + selsema + batuk... Dania demam pulak dan lidahnya ada mata ikan... Dah pi klinik ari Isnin so doktor bagi MC sehari untuk berehat... Dok la kat umah ngan Dania... Mujur demam Dania cepat kebah cuma mata ikn masih belum baik.. Asyik meleleh aje air liurnya... Tetiba tghari mommy rasa ketat sangat dada, asik penat aje... Bernafas pin lain macam.. So, petang daddy balik keje trus ke klinik coz rasa tak sedap badan... Bila check, doktor sahkan serangan asma... Alamak... selama ni mommy takde pun penyakit asma ni... So solution nya ialah....

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

Apa lagi, sedut gas laaa.....

Alhamdulillah lepas sedut gas mommy rasa lega and doktor ada bekalkan pil asma... Dan Alhamdulillah ari ni mommy dah sehat sket cuma tinggal batuk je belum baik2 lagi... Berkahk plak tu....


Shopping Baju Raya

Posted by Azira at 3:38 PM 0 comments
Ari Sabtu merewang-rewang kat OUtama... Hajat di hati nak shopping baju raya anak2.. Walaupun pose pun belum lagi, mommy maleh nak tunggu bulan pose baru nak beli... Takut nanti penat pastu ragam anak yg macam2 je, bleh bikin panassss.... Kebetulan Guess Kid ada wat sale, apa lagi terjah laaaa.... Sale Guess ni dari 1 - 31 Julai 2011 tapi utk VIP n HSBC card holder atas extra 10% (purchase below RM1000) and 20% (purchase above RM1000) on nett purchase... Banyak gak diskaun sale kali ni... Rambang mata memilih... So skang ni tinggal nk belikan kasut aje tinggal... Baju melayu dan kurung pun dah lama tempah...


Ni hasil rembatan kami ari tu..



Anak2 gembira dapat baju raya... Yahooo......



Utk mommy, sekipar Guess.. Itupun rembat kat Guess Kid.. Hehehe...


 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez