August 21, 2009

Selamat Meyambut Ramadhan Al-Mubarak..

Posted by Azira at 11:24 AM 0 comments

Wishing you..
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK 1430H....
SEMOGA SEGALA AMAL IBADAH YANG DILAKUKAN MENDAPAT KEBERKATAN.
AMIN......

Alhamdulillah...

Posted by Azira at 11:01 AM 1 comments
Alhamdulillah.... Rabu lepas pi Klinik Kesihatan Putrajaya, buat medical check-up.. Agenda utamanya nak bawak Danish check-up utk 15 bulan, tapi jadi 2 agenda pulak, mummy pun check gak utk pregnancy.. Alhamdulillah... kandungan dah masuk 13 wks.. Doktor scan utk tgk baby ok ke tak since last week mummy amik anti-viral due to high fever and alhamdulillah... baby sehat... Gambar scan seperti kat bawah tapi tak brape terang... mommy snap guna camera hp jer, tak sempat nak scan.. Nampak bentuk baby... Cute arrrr... Expected due date - 26 February 2010.. Doktor nasihatkan utk byk2 berehat.. tak bleh wat keje2 berat since mommy penah ada history miscarriage sblm ni,, ikutkan dukung Danish pun tak bleh... Tapi ape bleh wat, Danish tu kadang2 nak gak mommy dukung dia... Sian Danish... dah nak jadi abang long....




Berbalik pada cite Danish... Ari tu nurse check, berat Danish bertambah sket jer, 8.9kg.. Dah nak menghampiri garisan kuning... Sepatutnya berat Danish utk umur skrg 10kg tapi Danish tak... Danish sejak demam ari tu tak brape nak makan.. Tapi minum susu kuat gak.. Puas dah mommy bagi macam2 utk tarik selera Danish utk makan tapi dia wat main plak dgn makanan... Dah la sekarang dah semakin lasak, ada jer keje yg nak dibuatnya... Camne yek nak bangkitkan selera anak supaya makan? Ada orang cadangkan bagi Danish makan vitamin... Tengoklah muka budak Danish ni...




..

August 17, 2009

Danish Dah 15 bulan...

Posted by Azira at 9:34 AM 0 comments
Lama tak update blog.. Mommy tak sehat, demam dan batuk2.. Dapat MC 2 hari.. Kebetulan masa MC tu Danish demam la plak.. Demam panas... Risau betul mommy.. Dah la skrg musim H1N1.. Dalam dok sakit2 tu, mommy terpaksa kuatkan semangat gak jaga Danish yg demam, dok merengek jer.. Kesian Danish.. Papepun, alhamdulillah... Sumenya dah OK...

Sedar tak sedar, semalam cukuplah Danish 13 bulan.. Dah semakin besar Danish sekarang.. Semakin bijak dan dah mula nak bercakap.. Berjalan dah laju.. Gigi geraham dah tumbuh, sebelah kiri atas dan bawah.. Cuma makan jer Danish tak brape, ikut mood... Mood ok, asyik makan jer tp bila tak ok, apa yg disuap sumenya dikorek keluar..

Happy 13 mos Birthday Sayang.... Mommy and Daddy love u so muchhhh....



August 11, 2009

Jalan2 Tengok Kereta...

Posted by Azira at 5:15 PM 0 comments


Semalam mommy cuti, teman daddy yg demam.. Balik dari klinik, singgah jap kat Toyota Showroom, saje jer cuci mata tgk2 Toyota Rush.. Menarik gak Rush ni walaupun speednya hanya 1.5 aje tp body nya besar.. Harganya pun not bad.. Pricenya RM94K for full specs.. Sape2 yg tak mapu nak memiliki Honda CRV tapi tringin nak guna imported MPV blehlah try Rush ni.. Lagipun Rush ni 7 seaters.. Jom layan gambo...




Rekabentuk yg menarik..

Interior yg berkonsepkan mewah (luxury).. Kaler cream..

Tempat duduk belakang yg luas...

Aircond utk seat blkg.. Berasingan dr yg depan tapi still guna 1 blower..

Ruang penyimpanan barang yg luas.. Ig ramai penumpang, bleh naikkan kerusi (2 seater)


KK Home Deco & Sunflower Collections..

Posted by Azira at 4:50 PM 0 comments
Ahad baru ni htr la mak and sister tunggu kawan sister utk balik ke Kuantan.. Nampaklah kedai KK Home Deco yg letaknya betul2 kat opposite Tesco Ampang.. tgh ada sale plak tu.. Slame ni tak prasan lak KK Home Deco ni bila lalu MRR ke Ampang ni.. Apa lagi, stlh diprovoke oleh hubby, mommy pun ajaklah mak jln2 tgk2 brg2 kt dalam KK Home Deco ni... Mommy rasa KK Home Deco ni mmg famous dgn produk perhiasan English Style.. Sape2 yg mmg fanatik dgn English Style Collections ni, bleh la terjah ke sini.. Tapi mommy ni jenis yg tak brape minat dgn Engliah Stle ni.. Rasa mcm crowded jerr.. Lain org lain citarasanya.. Tapi mommy sempatlah rembat sket brg kat cni..

Ni ler frame yg dirembat di KK Home Deco.. Idea hubby.. Ada diskaun 15%.. Dah gantung punnnn...

Jalan2 kat KK ni adalah nmpk Sunflower Collections.. Cantik2 gak.. Hubby and Mak siap tanya, mommy xnak beli ke... Mommy geleng ajer.. Maleh nak beli dah..
Mommy ingat lgi dulu mommy mmg fanatik gilos dgn Sunlower ni.. Pantang jupe papepun yg ada rupa sunfloer, sure beli punyer.. x kira ler frame ker, perhiasan ker, jam ker, baju ker, kain ker, smpi ke lgsr dan alas meja, mesti nak beli.. kalah Jaapar Onn.. Tgk la sebhgn koleksi Sunfloer mommy masa bujang2 dulu.....

Tapi skrg sume dah msk kotak.. Simpan jer elok2 dlm kotak.. masa pindah ari tu smpi skrg x kuar2 dr kotak.. Yg guna skrg hanya jam dinding sunflower jer.. Rasa maleh dah nak pamer koleksi sunflower ni.. Susah nak jaga.. susah nak bersihkan.. (sebenarnya maleh...).. lg pun zaman dah berubah.. Mommy skrg more to modern contemporary.. Suka kaler2 brown gituuu... ahakkssss...

Jalan2 Cari Makan..

Posted by Azira at 2:54 PM 1 comments

Hari Sabtu baru ni, ajak hubby gi jenjalan kat Pavillion, teka ni tringin sgt nak melantak kat Tony Romas.. Skrg ni dok kecoh pasal H1N1, dgn beraninya kami sekeluarga keluar jenjalan.. Cuak juge nak pi jln2 bawak anak tapi tawakal kepada Allah swt sajelah spy kami dijauhi penyakit ni.. Lepas amik sistas kat Wangsamaju, terus ke Pavillion.. Mujur jalan tak brape sesak.. Sampai2 je kat Pavillion terus terjah ke Tony Romas utk lunch..


Roti & Butter yg diserve free.. Sedap ooo..

Ni air mommy.. Apple Juice jer.. Mak mommy pun order ni..

Ni daddy punyer.. Strawberry Milk Shake
Chocolate Milk Shake sistas punyer..

Biasa ler menu mommy.. Mesti nak order Bountiful Beef Ribs with Chips & Corn

Ni Daddy punyer.. Grilled Ross Chicken with Mashed Potato & Coleslaw

My mom order Grilled Salmon With Pasta.. Sedap gilosss..

My Sister's Menu - Chicken Mojo with Mashed Potato & Rice
Mommy and Danish... Danish ceria mkn pasta dgn sendiri.. byk yg jatuh ke bwh meja dr masuk ke mulut.. Waiter pakaikan mommy plastic bib supaya food x mencomotkan baju since mommy pakai baju putih ari tu..

Sampai guna dua-dua belah tangan anak mommy ni makan.. Nasib baik mommy ada bwk bib..

Mulalah menunjukkan aksi kebosanan dgn menjerit2..

Button ni waiter Tony Romas bagi kat Danish..

Selain drpd nak melantak kat Tony Romas, tujuan nak ke Pavillion ni adalah utk membelikan Danish Sandal Adidas.. Dulu tgk kat Parkson Pavillion jer yg ada..Lepas lunch terus ke Customer Service Parkson, redeem point Bonuslink kpd Parkson Cash Voucher.. Ni yg best kalu shopping kat Parkson.. Dapat kumpul Bonuslink point selain drpd dpt voucher.. Ari tu pat la mommy & daddy redeem RM160 cash voucher.. So, apa lagi... rembat la pape yg patut...


Sansal Adidas, Kasut Adidas & Ralph Lauren T-shirt (kat Parkson Pavillion jer ada Butik Ralph Lauren Kids ni..) utk baju raya.. Sumenya utk Danish...

Kasut Adidas utk dipakai t=raya nanti.. Mommy & daddy mmg suka beli kasut jenama Adidas utk Danish.. Kasut yg baru beli ni kiranya kasut yg Danish yg ke 5.. (nanti bleh wat entry pasal koleksi kasut Danish plakk... ahakksss...)

Sandal Adidas yg comel..




August 5, 2009

Photo of The Day

Posted by Azira at 3:19 PM 0 comments
Gambar ni diambil kat Kota Bharu last week, masa mummy attend Persidangan Akauntan Sektor Awam Ke 24.. Danish bukan main happy first time naik bas (on the way dari airport to hotel)...



August 3, 2009

Dah Gantung..

Posted by Azira at 2:59 PM 0 comments
Lamanya tak update blog.. Malas plak rasanya lately ni.. Bukannya xder activity tapi mommy yg yg agak malas nak update, nak snap gmbr pun maleh... Last week outstation, mommy attend Persidangan Akauntan Sektor Awam Ke 24 kat Kota Bharu.. Danish pun mommy angkut gak pegi sana.. Tapi, tula.. nak post entry pasal Conference tu, xder plak gmbr2nya.. Nyesal gak x snap gmbr ari tu.. Uhuuuu..
Berbalik pada tajuk entry kali ni, mommy nak bgtau akhirnya tergantung gak frame2 yg ditempah ngan Cik Filla.. Before this jenuh gak nak cari lokasi yg sesuai utk gantung, lastly jupe gak.. kat tangga... Daddy plak rajin last weekend.. Dinding2 kat umah ni sumenya kaler putih, mulalah mommy rasa macam plain jerr, tak ceria... hubby dah bagi cadangan spy dinding umah ni dicat kaler lain, tak sume la.. nmpk meriah sket.. La ni tgh dok pikir kaler ape yg sesuai (dlm kepala mommy nmpk kaler coklat jerr... hehehe..) and dinding mane yg nak dicat dan sape nak cat????







f
 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez