August 29, 2008

Kursus Motivasi

Posted by Azira at 3:27 PM 0 comments
Pada 20 dan 21 Ogos ari tu, Unit Latihan kat opis telah anjurkan Kursus Motivas di PICC khusus untuk semua kakitangan kat opis. Kursus yang dihadiri ni adalah sesi yang kedua. Pihak consultant iaitu Excel Training & Consultancy (M) Sdn Bhd telah dijemput untuk memotivasikan kakitangan di mana tema kursus adalah "Transformasi Diri Untuk Menjadi Pekerja Terbilang". Semua staff happy sangat sebab kursus motivasi ini dikelolakan oleh Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah yang merupakam Pakar Maotivasi yang amat terkenal di Malaysia. Kami semua enjoy dengan ceramah yang disampaikan oleh beliau dan merasakan sehari bersama beliau adalah tidal mencukupi (hari kedua dikelolakan oleh rakan Dato'). Banyak ilmu dan nasihat yang kami perolehi sepanjang bersama Dato' dan selepas ini semoga semua kakitang di opis dapat menjalankan tugas seharian dengan lebih bertenaga dan bermotivasi.



Dato' tengah menyampaikan ceramah beliau

Peserta tengah kusyuk mendengar ceramah



Peserta-peserta kursus tidak lepaskan peluang bergambar dengan Dato' (Me - just nest to Dato')

Peserta perempuan disarankan oleh Dato' untuk berslalam bermaafan dan berpelukan sebelum meninggalkan majlis. Dato' sarankan agar berslam ni diamalkan setiap hari sebelum pulang ke rumah.

August 27, 2008

Danish' Cousin Birthday

Posted by Azira at 3:38 PM 0 comments
Happy 8th Birthday to Farhan @ Norman.. Last Saturday (23/08/08) was Farhan (Danish's cousin) birthday. So, mama Farhan decided nak celebrate birthdaynya kat Restoran Nelayan Titiwangsa. Farhan ni adalah eldest brother to Batrisyia (Batrisyia sekarang dah setahun lebih dan dah ada adik pun...).
Upacara potong cake dan tiup lilin. Muzik Happy Birthday dialunkan oleh Kumpulan Muzik yang bermain biola di restoran tu

Ni la Batrisyia..


Everyone busy enjoy the food. Boleh tahan sedap jugak la seafood di sini. Aikkk.. Mana Danish?
Laaa.. tido rupanya.. Danish bagi can kat mummy n daddy to enjoy the food

August 22, 2008

My Cousin's Wedding

Posted by Azira at 11:45 AM 0 comments
Last Saturday (16/08/08) we went to Kampung Gajah, Perak for my cousin's wedding. My cousin, Khairul tapi lebih dikenali dengan Yop (panggilan manja orang Perak) who is a school teacher at Kota Kinabalu got married to Sabahan lady. Actually kendurinya pada hari Ahad (17/08/08) dan kami stay kat Pasir Salak Resort. Quite nice and peace tempatnya, location di tepi Sungai Perak. Chaletnya cantik dan menarik serta klasik, diperbuat daripada kayu, tapi sayangnya, terlupa nak snap gambar. This is the first time we were out since ada Danish and daddy said that this is a pre-vacation. Percubaan untuk Danish sesuaikan diri during vacation or outing. So far, alhamdulillah.. Danish ok dan tak banyak meragam.. So, after this, daddy kata boleh la kita pi holiday...

Duduk dari kiri - Pakteh (ayah pengantin), my mum, me and Danish dan Makteh

Alhamdulillah... Danish tak meragam walaupun orang tengah ramai

My little cute chubby Danish sedang berehat on the way back to KL

August 18, 2008

Happy 3 months old Danish!!

Posted by Azira at 9:56 AM 0 comments
Yep! My little baby, Danish turns 3mos last Saturday (16/08/2008). Hubby and me brought him to the clinic in Seri Kembangan for his general health check as well as for his 2nd dose of tripple jab... my poor Danish cried of coz, but only for a short while..phew... Nasib baik... He's now 5.8kg and 61cm. He can laugh already! But always crying if nak tido n mata ngantuk sangat.. And now, everything goes into his mouth, bantal ke, towel ke and paling dia suka, tangan!! He can grab things around him and take it into his mouth. Danish now sleeps in his own cot, right next to our bed. Kecian dia.. Selalunya dok tengah between mummy and daddy..

Hisap tangan sampai terangkat kaki

August 8, 2008

Tag

Posted by Azira at 9:08 AM 0 comments
Got this tag from Ida Sweet Princess


  1. When you buy a greetings card, are the words or the picture more important to you?
    Words..

  2. What's your favorite kind of cake?
    Chocolate Cake..

  3. Do you ever make gifts for people, if so what, or do you buy them?
    No.. I'm not creative enough.. Just get it from shops..

  4. What's your favorite holiday?
    Going out of town with family...

  5. Are you going on holiday this year?
    Maybe..

  6. What was the best party you've ever been to?
    Can't remember..

  7. If you are married, describe your wedding. If not, what would your ideal wedding be like?
    Happening.. just like wedding of the year.. (cesss... perasan....) hehehe...

  8. What's the most romantic thing that's ever happened to you?
    Sudah lupa.. The latest - my hubby sent me a bouquet of flowers on my birthday this year..

  9. What's your favorite girls' name?
    Arisya Qistina

  10. What's your favorite boys' name?
    Of course la Danish..

  11. Which celebrity would you like a dream date with?
    Anuar Zain..

  12. Which female celebrity do you find beautiful?
    Nasha Aziz, Erra Fazira..

  13. Which male celebrity do you think is attractive?
    Anuar Zain..

  14. What is your best character trait?
    I'm very kind hearted person..

  15. What is your worst habit?
    M.A.L.A.S

Chow cincau...

August 5, 2008

Danish Looks Like Who?

Posted by Azira at 4:08 PM 0 comments
Cool! Finally we know who Danish inherit his features...

Sama Tapi Tak Serupa

Posted by Azira at 9:43 AM 0 comments
Aren't they looked like twins? Rupa mereka seakan-akan sama tapi tak serupa. This is the picture of Danish with his cousin, Raiyan. Raiyan ni dah dibotakkan kepala oleh mamanya. Bila dah botak, sebijik muka Danish masa dalam pantang ari tu. Sekarang ni pun mereka nampak seiras. Cuma sorang besar, sorang kecik..


Photo of The Day

Posted by Azira at 9:42 AM 0 comments

August 1, 2008

1st Day Working

Posted by Azira at 3:06 PM 1 comments

Hari ni hari pertama mummy Danish bekerja setelah bercuti selama 2½ bulan. Malasnya nak pi kerja pagi tadi.. Rasa best plak dok kat rumah layan anak.. Dah la malam tadi Danish berjaga lama, susah nak tido balik selepas menyusu. Menangis macam marah-marah jer.. tak tahu apa yg tak kena.. ala.. budak kecik.. bukannya dia reti nak bagitau kita ni.. Sabar ajelaaa...

Danish dok kat car seat dia while mummy is driving. Alhamdulillah, Danish dok diam, tak menangis. So, easy for mummy drive peacefully to office. Takut-takut jugak Danish meragam on the way to office.

Macam angkasawan plaks.. yezzaaa... Get ready to move to taska..

No wonder senyap jerr.. rupa-rupanya dah lelap..

Today is also the 1st day Danish is send to Taska. Kesian anak mummy.. kena dok kat Taska.. Pagi tadi hantar dia dok mamai lagi.. Lunch tadi pi jenguk Danish, dia tido.. Minta kat pengasuh utk nyusukan Danish. Lepas nyusu bukan main lagi Danish bercerita pasal 1st day kat situ (guna bahasa dia lerr.. mummy pun bukannya faham sangat.. agak-agak aje laa..). He seems look like happy staying there.. Hopefully he will fine for today, tomorrow and days after tomorrow.. until he growing up..

Majlis Cukur Jambul Danish II

Posted by Azira at 10:49 AM 0 comments
Majlis Cukur Jambul Danish yang kedua telah diadakan pada 27 Julai baru ni di Kuang, kampung daddy Danish, bersekali dengan sepupu Danish. Seperti biasa, kumpulan Marhaban dijemput bagi memriahkan majlis sambil mengendoi anak. Sebenarnya, sehari sebelum tu upacara penyembelihan seekor lembu untuk tujuan aqiqah telah dilaksanakan. Tapi malangnya, lupa nak snap gambar semasa lembu disembelih. Lembu tu kami kongsi adik-beradik untuk Aqiqah Danish, cousin Danish, mak dan bapa sedara Danish dan juga mummy Danish.. hehehe.. Mummy Danish tak sempat nk diaqiqah semasa kecil. Itu yang buat bila dah besar ni. Daging lembu tu kami masak gulai dan rendang untuk dihidangkan semasa majlis cukur jambul dan tulang kami masak sup. Punya la meriah program memasak daging macam majlis rewang kenduri kawin plak.. Mana taknya, habis sume sedara mara turun tolong memasak..

Kali ni terdapat 2 buaian. Satu untuk Danish, satu lagi untuk cousin Danish yg baru lahir. Mak nya masih dalam pantang lagi..

Bukan main nyenyak lagi sang arjuna di dalam buaian.
Ni la cousin Danish.. Namanya Muhammad Raiyan.. Baru 24 hari.. Raiyan ni adik kepada Baby Batrisyia..
Kumpulan Marhaban Kuang sedang asyik berzanji. Bukan main sibuk lagi kumpulan ni. Banyak terima undangan. Bajupun sedondon..

Mummy dok mengedoi Danish

Danish and Raiyan dalam buaian.. Terangkat kaki Danish, Raiyan plak bukan main sedap dia tido..


Upacara potong jambul. Sebelum jambul dipotong, baby kena dibawa pusing sebanyak 3 kali.. apa tujuannya, terlupa nak tanya. Den ikut arahan jerr.. Disebabkan ada 2 baby, kumpulan marhaban yg nak potong jambul terpaksa bahagi 2 utk jimatkan masa. Danish sebelah kiri, Raiyan sebelah kanan..

Danish dipotong jambul. Bukan main nyenyak dia tido. Memudahkan utk potong jambul. Kalau tidak, jenuh la nak mententeramkan Danish. Dia tak suka orang pegang kepala dia.. pakai topi pun tak mahu..
Raiyan dipotong jambul. Rambut Raiyan panjang dan lebat, so mudahla orang potong. Tak macam Danish, rambut halus melekat ke kepala..

Moyang Danish (nenek daddy) juga ambil kesempatan potong jambul cicitnya yang ke 9

Ini dia.. Danish with mummy & daddy

Sang arjuna kita... bukan main seronok lagi.. segak berbaju melayu yang sedondon dengan daddy dia..

Danish Turned 2 Months Old

Posted by Azira at 10:22 AM 0 comments
Sudah lama tak update blog. Sekali lagi broadband internet kurang cemerlang dan pada masa yang sama terpaksa attend Kursus PTK selama 10 hari. Dah la short notice, kena prepare presentation, assignment, exam dan juga public speaking. Tension dibuatnya. Mana sempat nak cari bahan rujukan, nak jaga baby lagi.. If tak attend, susah la nak naik pangkat.. Nak tak nak kena attend jugak..



Danish now is 2 months 2 weeks. Masa 2 bulan ari tu tak berkesempatan nak update. Danish cukup 2 bulan pada 16 Julai ari tu dan telah dibawa ke klinik for check-up. Quite suprise, Danish weight now upon that day was 5kg! Compare his weight masa lahir just 2.38kg. Itulah dia, berkat susu mummy Danish.. Susu ibu kan berkhasiat.. Lagipun Danish sekarang dah montel. Pipi dah tembam.. Peha dia dah besar.. Adik I kata macam Sinchan.. Dahla suka buat mulut ooooo macam Sinchan.. hehehe.. Itulah, masa pregnant dulu suka sangat tengok kartun Sinchan. Cute ape... Hari tu juga Danish kena cucuk kat peha.. Menangis sakan kena cucuk. Jenuh nak pujuk.. Nasib baik mak ada. Boleh tolong pujuk Danish. Next check-up is on 13 August 2008..


Danish sekarang dah pandai nak bersembang.. Bukan main seronok lagi kalu ada orang melayan dia.. Kembang kempis hidung sengih-sengih.. Daddy dia kata hidung kembang kempis tu ikut mummy dia.. Biar la.. Janji Danish cute.. Si Danish ni perkara yang paling dia gemar ialah buka baju nak mandi. Tengah nangis pun boleh tersengih-sengih.. Gembira bila kita mandikan tapi akan menjerit bila kena bilas dengan air sejuk. Tapi sekejap je...

Danish and mummy..
 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez