April 30, 2012

Pokok Mangga Dah Berbunga...

Posted by Azira at 10:56 PM 0 comments

Pokok mangga epal ni FIL yg tanam..
Kat laman umah kami 2 tahun lepas...
Bersekali dgn pokok rambutan..
Tapi alhamdulillah...
pokok mangga dh start berbunga...
tak lama lagi dapatlah kami rasa hasilnya...
Insyaallah...



 


April 26, 2012

Nyoya Valley

Posted by Azira at 3:43 PM 0 comments

Alhamdulillah... 
Semalam hari gaji..
Dapatlah tunggakan gaji baru...
Jadinya malam tadi pi la dinner kat Nyonya Valley kt Cyberjaya...
Mcm2 ada kt cni..
Kami decide nk mkn steambot dan sate utk Arjuna dan adiknya...


Harus tunjuk air dulu..
- Lychee Lemon Fizzy utk mommy
- Ice Dinasaur Milo utk Arjuna
- Cendol utk daddy
- Dania minum ketig-tiga air di atas..


 Rojak Buah yg sgt best.. Thumbs up!!!

 Daddy dan anak daddy dok syok pulun cendol + sate


Steambot yg diorder utk kami berdua melantak..
Ada sup ayam dan tomyam..


 Sos-sos utk steambot..

Ni mak punyooo...

Anak sapa la ni... Terok benor melantak.. Mesti nk hirup punya...

Makan bagai2 tp xlah mahal sgt..

Hubbyku, nanti dtg lg yekk..
Tp u la pulak blanje..
hehehe...

April 20, 2012

Beli Epal Dapat Mug

Posted by Azira at 4:47 PM 0 comments

Lunch hour td pi Cold Storage Alamanda..
Tujuan hanya satu, nk beli buah epal hijau..
Tak sangka ada promotion -
beli Washington Apple melebihi RM15.99 dpt free mug..
Mak pun amik amiklah 2 bgks epal hijau + epal merah...
So dapatla mug yg cute ini..
Ko ada?


April 19, 2012

Restoraan Ros Murni

Posted by Azira at 2:59 PM 0 comments

Balik dr Kuantan baru2 ni, singgah la lunch kt Restoran Seri Murni kt Equine Park..
Hubby kata masal lemak dging salainya sodap...
Tp mak suka dgn hiasan dlmn restoran ni..
English Style... Cantik..
Mcm kt umah plka rasanya..
Restoran ni sediakan masakan tempatan..
Nasi ada mcm2 set...
Harga pun berpatutan dan rasanya pun wokeh...




Dh tgk pemandangan dlm restoran, moh tgk plak apa yg kami makan...


Ribena Laici, Apple Kasturi, Milo Tabur dan Air Suam

Nasi Goreng Ikan MAsin

Nasi Goreng Cina

Set Nasi Daging Salai

Tomyam Campur

Sotong Goreng Tepung

Sekian, Terima Kasih.. Alhamdulillah..

Salad Segera

Posted by Azira at 2:56 PM 0 comments

Skrg salad pun dh ada yg segera...
Bleh terus dimakan, siap dgn dressing dan sudu...
Tak perlu susah payah basuh...
Dan ada mcm2 jenis :
Caesar Salad, Oriental Salad, Garden Salad, Crunchy Salad dll..
Den slalu beli kt Cold Storage..
Price - RM6.59 aje...
tp mak slalu beli Caesar Salad...




Kadang2 beli Garden Salad..

April 12, 2012

Rainbow Layer Cake Yg Best...

Posted by Azira at 10:32 PM 0 comments

Lupa nak post.. Bulan lepas, oips wat perhimpunan bulanan utk staf... Antara agendanya adalah sambutan hari lahir staf JANMWPP yg lahir dari bulan Januari 2012 hinggalah Mac 2012 (perhimpunan ni dibuat 3 bulan skali).. So, mak orderlah rainbow layer cake yg kaboom lg gempak sebanyak 2 bijik (staf seramai 130 org) dr Marsila .. Yela ari tu masa besday Dania tak puas makan... Sume staf dok puji kecomelan dan kesedapan kek itu... Wahhh.. lepas ni bleh order lagi kott... Tapi gambar kek yg kaler maler tu tak sempat disnap coz org dok rami kerumun dan keknya cepat habisss....



Sape2 yg berminat bleh order ngan Marsila ni :
http://rizqcakes.blogspot.com/

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez