September 30, 2010

Belajar Wat Cheese Tart

Posted by Azira at 9:52 AM 2 comments
Since mak ada dtg kat umah, ambil la peluang blajar wat Blueberry Cheese Tart dgn mak... Selama ni tak heran cheese tart ni coz tak suka cake /cookies yg mengandungi cheese tapi since try makan yg mak buar, sedap la pulakkk.. Tu yg blajo dgn mak tuuuu... Mak mmg wat bisness blueberry chesse tart ni kat Kuantan... Manalah tau kot2 den bleh wat bisness Blueberry Cheese Tart kat cni... Yelahh tuuuuu... hehehe...
Taklah susah sgt wat cheese tart ni.. Sronok pulak wat tart ni... Semangat berkobar2... Ni kulit tart sebelum dibakar...
Kulit Tart yg diisi cheese dan blueberry filling untuk dibakar sekali lagi.. Hiasan tu hentam jer ikut kreativiti dan kekerasan tangan seseorang itu...

Yehhhh... Blueberry Cheese Tart siap untuk dimakan... Sangat sedap dimakan ketika masih panas lagi tapi jaga2 jgn smpi terbakar lidah....


Boleh ke den wat bisness cheese tart ni?????

September 20, 2010

Percutian Keluarga 2010 @ Langkawi

Posted by Azira at 10:29 AM 0 comments
Raya ke 6 kami dah terbang ke Langkawi, bercuti bersama keluarga sebelah hubby.. Orang sibuk dok beraya, kami sibuk nak bercuti dan berjalan2 kat Langkawi... Kmai pi naik Airasia, amik package Go Holiday, skali dgn accomodation.. Kami stay kat Hotel Bayview, adik-beradik hubby lain stay kat Homestay..
Tak bayak mbr yg diambil coz camera mommy wat hal... Ni jer gmbr yg ada.. Yg lain kena tunggu photo dr kamera abg ipar... Sronok gak bercuti beramai-ramai ni... Meriah suasana.. Nantila kalu dpt pics dr ipar duai, bleh mommy upload kat blog ni.. Yg ni gmbr stakat pada hari pertama di Langkawi...
Dalam flight..
Di Makam Mahsuri


Datan Helang...



Danish & Dania..


Aidilfitri 2010

Posted by Azira at 10:28 AM 4 comments
Alhamdulillah... Dah 11 hari umat Islam menyambut Syawal.. Dan hari ni baru la masing2 sibuk menyambung kembali tugas2 setelah cuti panjang utk beraya... Dan ari ni baru la berkesempatan nak update blog ni.. Thaun ni kami sekeluarga beraya di Kuantan... Raya kedua baru balik ke Kuang... Aidilfitri tahun ni rasa macam tak beraya sangat.. Hubby kena sakit mata sejak 31 Ogos lalu dan Danish pulak pagi raya diserang asma.. Lepas sembahyang raya bawak Danish ke Kuantan Medical Centre, kenalah sedut nebulizer.. 2 kali, lepas maghrib skali... Sedih tengok keadaan Danish.. First time experience asma ni... Tapi skrg, alhamdulillah.. Danish dah beransur pulih...
Raya tahun ni kami bergambar sekeluarga di studio... Saja jer wat kenang2an...
Ni raya pertama...
Adik Dania bukan main ceria tapi cian kat abang Danish... Tak sehat...


Ni raya kedua... Susah betul abang Danish nak bergambar... so, yg ada gmbr mommy and Dania laaa...

Dania dengan penuh setia jadi co-pilot mommy... Daddy kena sakit mata, so mommy la jadi pilot sepanjang musim raya ni.. Danish dok blakang dgn daddy dia...

September 6, 2010

Salam Aidilfitri 2010

Posted by Azira at 5:04 PM 0 comments




SELAMAT MENYAMBUT HARI AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
kepada semua kengkawan, sahabat handai, kenalan, sedara mara dan sume umat Islam...


Berhati-hatilah di jalan raya....



Kuih Raya

Posted by Azira at 4:39 PM 0 comments
Raya tahun ni beli 2 jenis biskut aje.. Nipun setelah dirasa-rasa dan ditapis2 yg mana paling sedap... Maleh nak beli banyak2, membazir aje... Bukannya ada orang nk mkn sgt, last2 buang... Hubby pun beli 2 jenis cookies aje, yg kami suka makannn...

September 2, 2010

Baju Raya Dah Siap...

Posted by Azira at 7:02 AM 0 comments
Yahooo... Baju raya dah siap... Takleh la tunjuk kat blog ni baju raya ni tema kaler apa... Nanti tak surprise plak... Seperti biasa baju raya ditempah dgn tailor kegemaran.. Dah lama tempah kat tailor ni, sejak baju kawen ari tuuuu... Memang selesa tempah baju kat situ... Manik2 pun cantik dan kemas... Dulu dikenali dgn Dzulldeclassique (kat Kajang) tapi skang tailor ni dah berpisah, dia bukak kedai baru dgn nama Dzihni... tukang jahit dia tetap orang yg sama...
Nanti raya mommy postkan entry pakai baju raya sedondon sekeluarga yekkkkk...
 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez