November 29, 2010

Makan2 @ Old Town OU

Posted by Azira at 10:10 AM 0 comments
Petang semalam pegi ke OU, hubby ada urusan dengan UMobile... Bawak la skali anak2... Pastu kami singgahla kat OldTown Coffee House yg betul2 depan UMobile untuk isi perut... Tekak rasa nak makan mee kari la pulak...
Tengok la gelagat 2 beradik ni...




Dan inila menu kami....


Jalan2 Kat Alamanda dan Kenduri Kawen

Posted by Azira at 10:09 AM 0 comments
Jumaat lepas keluarga mommy datang ke Putrajaya... Yelah skang ni kan musim cuti sekolah, jadinya depa dtgla berjalan ke sini... Lagipun kebetulan ada kenduri kawen... Apa lagi, meriah la umah yg slama ni sunyi aje... So, malam Sabtu tu kami berjalan-jalan kat Alamanda, bawak budak2 ni main2....



The next day, ari Sabtu tu ada kenduri kawen sedara belah arwah abah... Wat kat Hotel De Palma Shah ALam... Kenduri kawen ni lain dari yg lain... Slalunya org wat time tghari tapi kali li ala2 Hi-Tea... tema pakaian pun Smart Casual... Hiasan dalaman grand ballroom ni mmglah sgt cantik, ala2 Garden Style (pink), start dari tingkat bawah hinggalah ke dewan... Mommy teruja sangat... Kenduri kawen kali ni memang mommy bagi A++ la... Seb baik dah kawen, kalu tak sure mommy tiru style mcm ni... Anyway, Selamat Pengantin Baru to Amalina & Rozairi... Smoga berbahagian dan berkekalan hingga ke akhir hayat...


Jom layan gambar...



Sang Puteri yg kepenatan.. Akhirnya terlena...
Macam Sleeping Beauty...



November 22, 2010

Arjuna @ 2½ Years

Posted by Azira at 12:30 PM 0 comments
Sedar tak sedar, Danish Arjuna dah pun mengjangkau 2½ tahun pada 16 November baru ni.. Tak sangka Danish dah nak masuk 3 tahun tak lama lagi.... Semakin hari semakin cerdik Danish ni lebih-lebih lagi bila dah bersekolah ni (taska jerr....).. Macam2 yg Danish blajar... Dah bleh pakai baju dan seluar sendiri... Boleh menyanyi.... Cuma pelatnya masih ada lagi... Papepun, mommy and daddy tetap sayangkan Arjuna....


November 16, 2010

Selamat Hari Raya Qurban

Posted by Azira at 2:09 PM 1 comments
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DIDUNIA... DAN KEPADA YANG MENUNAIKAN IBADAH HAJI, SEMOGA MENDAPAT HAJI YANG MABRUR....

November 15, 2010

Eppy 9 Mos to Dania....

Posted by Azira at 4:30 PM 0 comments
HAPPY 9 MONTHS BIRTHDAY TO DANIA
(Lagi 3 bulan nak setahun...)


Bila Dania dah masuk 9 bulan.....
  • Dah ada gigi 3 batang - 2 atas dan 1 bawah....

  • Dah pandai makan sendiri... Since dah ada gigi, dah boleh makan biskut dengan sendiri... Makanan lain kena suapla.... Dania ni kuat makan... Asyik nak makan jer... Pantang nampak orang makan, mesti nak... Tapi alhamdulillah, Dania tak cerewet dalam bab makan... Sume bedal tapi sesuaila dengan usia dia...

  • Dania makin kuat menyusu... Cita2 mommy nak breastfeed Dania sepenuhnya sampai umur setahun tak tercapai coz Dania makin kuat menyusu... Uhuuuu... Kat taska dah kena standby susu formula coz EBM yang dibekalkan tak mencukupi.... Stok EBM yg mommy simpan usaha simpan selama ni dah makin susut... Susu pun makin berkurangan.....

  • Dania dah boleh duduk dengan sendiri tapi masih belum merangkak... Amat laju menjulur sampai satu rumah ditawafnya... Tidak boleh tinggalkan bersendirian atas katil coz amat lasak....

  • Dania dah boleh menyebut perkataan - mamam, maa, baba.. Tapi yg selalu disebut adalah MAMAMMMM....

  • Berat Dania? rasanya makin bertambah... Last timbang bulan lepas - 9.7kg.. Rasanya lebih dari 10kg.. Tunggu la nanti appointment di klinik 25 Nov ni....

  • Dania dah mula pakai baju size 12 mos ke atas coz size yang sebaya dengan usianya memang tak boleh nak menampung badan Dania yg montel ituuuu...

  • Dan Dania semakin bijak serta cute dan comel... Mommy sendiri geram dan terhibur dengan keletah Dania...

Mommy love u Dania.......


November 12, 2010

Adik &Abang - Sesi Makan Biskut

Posted by Azira at 4:10 PM 0 comments
Mari kita layan gambar 2 beradik makan biskut.... Makan Baby Bite.... Beli untuk Dania tapi abang plak sibuk nak jugak... Buka plastik jer mesti si aabang cakap "Satu untuk abang, satu untuk adik..".. So sweet... Dania dah ada gigi so suka sangat la makan biskut ni....

Tengok la Dania pakai stokin sebelah kaki jerr... Sebelah lagi dah ditanggalkannya... Macam tu la kalu setiap kali bagi pakai stokin...


November 4, 2010

Majalah Wajib Setiap Bulan

Posted by Azira at 11:13 AM 1 comments
Semalam dok citer pasal Mingguan Wanita.. Hari ni mommy nak bebel plak pasal majalah yang WAJIB dibeli pada setiap bulan selain daripada Mingguan Wanita... Setiap bulan mommy peruntukkan lebih kurang RM50 untuk beli magazine ni... Majalah2nya adalah.....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
ANJUNG SERI
IMPIANA
NONA
KELUARGA
PA&MA

Dah lama jugaklah mommy langgan majalah ni setiap bulan, since bujang dulu... Cuma mommy start langgan Pa&Ma bila mengandungkan Danish... Banyak info mommy dapat dari majalah ni... Punyalah banyak koleksi magazine mommy ni tapi alhamdulillah, keadaannya masih elok lagi, macam kat kedai... Punyalah mommy jaga walaupun ada anak kecik ni... Sumenya mommy susun dgn elok kat open rack.. Ni untuk yg 3 tahun kebelakangan ni jer.. yg sebelum2 tu mommy dah masukkan dalam kotak dan simpan dalam stor...






Tak rugi beli majalah2 ni.... Banyak info dan citer yg kita dapat... Nanti kalu dah banyak sangat boleh jual balik... Tapi so far, mommy tak penah juallah.. Sayang wooooo....




November 3, 2010

Koleksi Mingguan Wanita

Posted by Azira at 10:22 AM 2 comments
Mommy memang suka beli majalah Mingguan Wanita.. Majalah ni kuar setiap minggu, so every week la mommy beli majalah ni... Mommy wat koleksi, simpan kat opis (kat kabinet belakang tempat duduk)... Dah banyak koleksi majalah ni since Mac 2007 sampailah ke hari ni... Adalah lebih dari 150 naskah... Seronok baca Mingguan Wanita, banyak info dan citer yg dipaparkan selain daripada resipi... Mommy dok pikir skang, wat lah mommy kena transfer ke jabatan lain nanti, majalah2 ni nak bawak skali atau wakafkan ke opis wat bahan bacaan utk staf2 kat opis... Pening, pening....


Koleksi pertama - Bil 1216 (Keluaran 9 - 15 Mac 2007)


Sehinggalah ke hari ni - Bil 1407 (5 - 11 Nov 2010)



Jom tengok koleksi Mingguan Wanita mommy...



November 1, 2010

Makan2 @ Gardens The Curve

Posted by Azira at 9:26 AM 2 comments
Sabtu lepas kami sekeluarga (sebelah daddy) dinner kat Garden, The Curve.... Pokcu Danish blanje...First time ni makan kat cni.. Menu nya banyak jenis, western ada, local food pun ada... Rasanya pun ok gak... Mommy suka decoration and suasana restoran ni, English Garden style.. Mcm ada kat taman la plak...
Suka dengan hiasan kat bumbung Garden ni...
Permata hati mommy and daddy.... Dania dah bleh duduk atas baby chair...




Menu2 pilihan mommy and daddy....


Soda Blackcurrant (buh dlm jug kecik)


Fresh Orange


Mashed Potato for Danish and Dania


Fried Kuetiaw for Pokcu


Spaghetti Marinara for Daddy




And... New Zealang Sirloin Steak for Mommy... Bestttt...



Menu yg lain x sempat nak snap... Masing2 dok busy mengisi perot yg lapar.... Nanti nak ajak daddy makan kat Garden lagi lah... Selain The Curve, Garden ni ada kat OU dan Mid Valley....


 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez