December 29, 2011

Minnie Mouse

Posted by Azira at 11:17 PM 0 comments
COMELNYA MINNIE MOUSE INI....
HEHEHE...


December 13, 2011

Tutti Frutti

Posted by Azira at 10:55 AM 0 comments
Sejak dh raasa aiskrim Tutti Frutti ni, dh jd mcm addicted la plak... Dulu takut2 nk mkn coz dgr2 citer mahal gilaks tp bila try beli, sebenornya x lah mahal beno... Yelah... Harga bgantung kpd kita, kali letak sket, idaklah mahal bebeno... Tp kalu dh letak aiskrim byk2, cup plak beso pastu letak la plak mcm2 serba mak nenek toppingnya, maka jadilah ia mahal... Pilihan di tgn anda...

Ai kalu pi Tutti Frutti ni, yg penting nk mkn aiskrim yogurtnya yg sedap itu... Sampingannya ai slalu letak cornflakes, almond flakes , gajus aje... Buah2n tu kekadang je amik... Baru2 ni kami sekeluarga maleh nk mkn berat2 utk dinner.. So spakat la dgn hubby bwk anak pi Tutti Frutti kt Presint 15 utk dinner... Bleh x mkn Frutti Tutti for dinner... Gilakan...



Anak2 dh pandai skang ni... Kalu pi TF ni smpi je masing2 dh amik cup sorg satu... Pastu kecoh2 kt situ dok tunjuk nak aiskrim tu, aiskrim ni.. Tgkla budak2 zaman skrg... Pastu dok kecoh2 nk bubuh topping, nk milo la, oreo la, cokelat la, buah longan la... ish.. ish.. ish...


Haaa... ni mommy punya...


Bebudak sronok dpt mkn TF..

Nahhh!!! Amik ko! 4 org makan dkt RM50 dinner @ TF.. Danish punya yg mahal skali... Xpelah anak2... Skali skala aje tau....


Yang ni tgk lah gelagat anak dara ai yg sorang ni layan TF.. Mcm2 pesen...
Sampai menghiruppp.... Slurppp...




Bila dh abis...

New Toys

Posted by Azira at 10:54 AM 0 comments
Aduhai... Dh lama betoi ai x update blog ni.. Dh bersawang... Lately ni mcm xde kesempatan nk update.. Anak x sehat la.. Pastu ai plak x sehat.. Pastu busy memanjang dgn keje kt opis... Al-maklumlah.. Nk dkt ujung2 tahun ni... Mcm2 plak mende yg kena dibuatnya...

Ni ai nk citer pasal anak bujang ai, si Arjuna... Sejak 2 menjak ni dh cenderung ke arah Smackdown plak... Dh puas dok main game Smackdown kat PSP, dok merengek minta toy Smackdown plak.. Sebagai mommy yg sgt sayangkan anaknya, maka belikanlah... Bukannya seketui aje, 3 ketui tau! Siap dgn gelanggangnya skali... Ganas x ganas tuuu....



Punyalah seronok Arjuna ni smpi x boleh nk pisahkan dgn toy Smackdown ni.. Tido pun dibawanya skali.. Bising daddynya katil tu jd sempit gara-gara Smackdown... hehehehe....


November 14, 2011

Kuah Durian In da House...

Posted by Azira at 3:27 PM 0 comments

Skang ni musim durian kat Kuang...
So smlm blk umah PIL, bwk la durian balik umah..
Lunch hour tadi, sempat blik umah masak kuah durian..
Untk minum petang staf2 kt opis..
Dah rezeki depa...
Cich ngan roti Gardenia...
Sedap woooo....


November 11, 2011

Layan Cream Fudge @ Alamanda

Posted by Azira at 3:46 PM 0 comments
Haaaa...
Ni la keje tambhan mak pd tengahari Jumaat - 11.11.11...
Jalan2 cuci mata dan lapangkan fikiran kat Almanda..
dengan bos tersayang..
Pastu layan Cream Fudge...



Mahal giler...
yg ni pun mak kena RM18.60..
Rasanya biasa aje...
Bagi mak Tutti Fruitti lg best..
Walaupun mahal tp puas ati..
Tp x tau la org lin...
Selera masing.. Juga poket masing2....


11.11.11

Posted by Azira at 3:45 PM 0 comments

Ari ni ari Jumaat...
11 November 2011..
(11.11.11)
Sue ramai org yg memilih tarikh cun ni utk -
tunang, nikah, kawin, lahirkan anak (cara caeserian la), buat kenduri dan macam2 lagi la..
Anda bagaimana???

Bagi diri maak ni...
Sama je macam hari Jumaat yg lain..
Pi keje.. wat keje, balik keje..

Excited!!

Posted by Azira at 3:45 PM 0 comments

Ini Arjuna...
Yg begitu excited dan happy dgn uniform taskanya..
Warna oren dan putih...
Coz ari ni Arjuna dn kawan2 akan dibawa oleh teacher ke JPA, ada konvesyen kanak2 JPA...
Siap ada persembahan lg oleh adik2 TBC ni...
Dari mlm tadi x sabar nk tunggu siang hari..
Ari ni bgn awal, x payh dikejut dan terus mandi...




Ni logo yg ada pada tshirt..
TBC
(Taska Bijk Cerdik)

Si adik pun sibuk jugak...
Tapi dia x pi JPA...
Utk kanak2 3 + 4 yrs ajer..
Dia pun dpt gak uniform TBC sepasang...
Ptg smlm balik umah trus pakai..
Sendiri pakai plak tu..
Xnak buka, maka tido ngan uniform TBC...

Senyum ceria di pagi Jumaat...

November 3, 2011

Mari Masak Spaghetti Bolognese

Posted by Azira at 11:00 AM 1 comments

Ari ni nk ajak main masak2...
Kita masak spaghetti bolognese...
Mak slalu gak la wat spaghetti bolognese coz encik hubby suka...
Boleh la dikatakan setiap bulan skali...
So, kt cni mak nk kongsi resipi spaghetti bolognese ni cara mak la yg telah diubahsuai ikut selera kami sekeluarga...


Bahan-bahannya:-

1 biji tomato yg bersaiz besar
1labu bwg besar (mak suka bwg holland utk msk spaghetti)
1 biji lobak merah
1 tin cendawan butang
- kesemua bahan2 ini dipotong dadu


2/3 ulas bwg putih
(dipotong dadu/cincang)


Sos Pasta Tradisional Prego


1 bungkus daging lembu kisar


I bgks spaghetti
(mak suka brand Barilla - beli kt Cold Storage)

dan juga -
oregano
basil leave
serbuk lada/lada hitam
sedikit kiub ayam
garam
gula



Cara memasak:
- Spaghetti direbus dalam air yg telah dicampur sedikit minyak.. Bila dh lembut, toskan dan gaulkan dengan sedikit marjerin/butter...
- Daging hancur digoreng tanpa minyak.. tujuannya utk mengeringkan air daging dan juga memasak daging...


- Pastukan, dalam periuk/kuali lain, panaskan minyak masak.. Boleh juga nak gunakan Olive Oil.. terpulang pada masing2... Mak guna mana yg ada tapi selalunya minyak masak ajelah...
- Masukkan bwg putih, bwg besar dan tomato dan masak sehingga layu..
- Masukkan sos pasta Prego ...
- Masukkan daging yg telah digoreng tadi...
Masukkan juga lobak merah + cendawan.... Kacau hingga sebati.. Blehla masukkan garam dan gula secukup rasa...
- Kacau2 dan biarkan mendidih.. (kalau rasa kering sgt, bleh juga masukkan air sedikit..)
- Last skali masukkan sedikit kiub ayam, Oregano dan Basil Leave..
- Resipi mak dh dimelayukan.. So masukkan serbuk lada/lada hitam utk bagi rasa pedas2 sket.. Ataupun campurkan sos cili... ikut selera masing2...
- Pastu kacau2 dan biarkan ia mendidih...
- Dah siap....


Maka jadilah seperti ini..
Bolehlah dihidangkan....



SELAMAT MENCUBA...
.

Comotnya....

Posted by Azira at 10:59 AM 0 comments
Comotnya la anak mommy niii...
Sronok sangat dapat makan Big Apple Donut...

November 2, 2011

Chicken Salad

Posted by Azira at 4:15 PM 0 comments
Tetiba jer tekak ni nk makan Chicken Salad..
So, lunch hour terus ke TGIF Alamanda...
Sorang2 lagi..
Memang best...
Banyak juga samapi mengah2 nak habiskan...
Makan slow2...
Pastu minum air suam je...
hehehe...


BBQ Chicken Salad
(RM25.90)



October 14, 2011

Delicious...

Posted by Azira at 4:57 PM 0 comments

First time makan kat Delicious ni...
Selama ni dok tengok kat blog orang lain... Macam best jerrr,,,
So, pi OU and try Delicious kat situ...
Memang best...
Orang pun ramai sampai kena queue kat luar, tunggu meja kosong...
Tengok la apa yg kami try ari tu..


Bapak dan anak...


Girl and mommynya yg smakin tembam...

Pavlova...
First time try.... Manisnya...

Wild Mushroom Soup

Carbonara Spaghetti

Chargrilled Grain-fed Chilled Sirloin Steak
served with Beef Jus
Terbaekkk....
Daging sgt lembut dan sedap....


Arjuna yg suka sangat dgn soup..
Dihentamnya sampai habis


Dah kenyang, sambung main PSP...
Sambil meniarap plak tu...

Memang best la makan kat Delicious ni...
Rasa macam nak pi lagi..
Nak try Grilled Chicken Salad plak...
Tgk org meja sebelah makan macam sedap la pulak...
hehehe....


October 5, 2011

My New Baby...

Posted by Azira at 11:38 PM 1 comments

My new baby...
Sudah tentu RED colour....



Thank you Hubby...

Makan-makan @ Johnny Restaurant

Posted by Azira at 11:37 PM 0 comments
Kami laki bini memang suka makan steamboat kt Johnny Restaurant..
terbaekk tuuu...
Skali sekala mmg best...
Tapi kalu slalu sangat x syok gak...
Bahan2 yg slalu kami amik utk steamboat adalah :
- kuah sup biasa je.. campur dgn sosnya....
- tofu, telur, shrimp ball, hongkong kailan, bihun, telur, squid, seweed roll..
amik ala-carte je,, bknnya set,, jimat sket.. lgpun dpt diskaun 10% utk JJ card holder...
Minum air kosong dan hubby suka thai tea..
Tu pun dh sedap sampai bpeluh2 walaupun ada aircond..
Nak sedap lagi tambahla Pineapple fried @ mee hijau...






Anak-anak pun suka gak makan kat cni..
 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez