August 26, 2011

Salam Aidilfitri 2011

Posted by Azira at 3:56 PM 0 comments

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
DARI KAMI SEKELUARGA
MAAF ZAHIR DAN BATIN...


Persiapan Baju Raya Anak2....

Posted by Azira at 3:46 PM 0 comments

Malam tadi packing barang2 utk balik beraya...
Banyak juga bag...
Banyak baju yg nak kena bawak...
Al-maklumlah... Cuti panjang...
Ni la baju2 raya Danish dan Dania...





Pokok Taugeh

Posted by Azira at 3:42 PM 0 comments

Pokok taugeh teacher kat taska yg bagi petang semalam...
Katanya Dania yg tanam...
Cayalah anak moomy ni...
Kecik2 dh pandai bercucuk tanam...




August 25, 2011

Ramadhan - Day 24

Posted by Azira at 11:45 AM 0 comments

Petamg semalam buka puasa dengan pizza Domino..
Skali skala ubah selera...
Banyak jugak daddy beli sampai kenyang giler....




Pizza Seafood Delight


Pizza Prawn Passion

Dapat roti garlic - FOC


BBC Chicken

Crispy and Roasted Chicken


Dan x lupa juga - Tepung Pelita
Danish suka sangat..... Skali hadap 4 ketui .....

August 22, 2011

Menu Ramadhan ke 21

Posted by Azira at 5:24 PM 0 comments

Macam biasa weekend balik umah MIL...
Tapi petang ahad dh balik Putrajaya...
Tak bukak pose kat umah MIL...
So, MIL bsilat2 msak awal utk bekalkan pada menantu yg tersayang ni...
Sayang mak....

Sambal Kacang

Telur Masak Sos

Ikan Masak Taucu

Ayam Masak Kicap

August 18, 2011

Menu Iftar Ramadhan Ke 17

Posted by Azira at 8:53 AM 0 comments

Smalam cuti, so amik kesempatan memasak utk buka pose...
Masak gulai lemak udang nenas dan terubuk bakar aje...
Pastu beli kuih talam ubi..
itu aje...



August 16, 2011

Makan Aiskrim Sama-sama

Posted by Azira at 10:57 AM 1 comments

Sikap berkongsi dan kerjasama yang perlu dipupuk sejak kecil lagi...
Juga sikap caring each other...

SO SWEET....






August 15, 2011

Happy 18 Months Birthday To Dania!

Posted by Azira at 8:25 AM 0 comments

HAPPY 18 MONTHS BIRTHDAY DANIA....

Pejam celik pejam celik dah setahun setengah Puteri mommy ni...
Semakin hari semakin bijak...
Dah mula pandai bercakap...
Suka memanjat - tangga, meja, kerusi, katil..
Rambut dah lebat sket compare dulu tapi still pendek,,,
Gigi dah penuh...
Makan pun makin berselera...
Suka memunggah kain....
Dan smakin cute dan comel...
Cayang Dania!!!


August 11, 2011

Menu Bukak Pose

Posted by Azira at 4:51 PM 0 comments

Hari ni dah masuk hari ke 11 bulan Ramadhan...
Dan selama ni tak penah nak post entry pasal menu bukak pose..
Mak tak brani nak post coz malu...
Malu coz menu yg dimasak oleh org lain, bukan diri sendiri a.k.a. lauk beli kat cafe opis...
hehehe...
Tak sempat nak bersilat kat dapur sediakan menu berbuka...
Mommy mmg tak cekap memasak...
Just masak nasi jekk...
So, ini la menu bukak pose hari ke 10...


Kari Ikan Nyok-nyok


Sayur Goreng


Sambal udang petai

Kuih Lopis

Menu tambahan - Laksa Penang

Sekian utk hari ni.....


August 9, 2011

Bonus Untuk Penjawat Awam

Posted by Azira at 1:21 PM 1 comments
PUTRAJAYA: Sebanyak 1.27 juta kakitangan awam akan mendapat duit raya apabila kerajaan mengumumkan bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500 yang dibayar pada pertengahan bulan ini. Selain itu, kerajaan mengumumkan berita gembira untuk 590,000 pesara kerajaan yang akan menerima Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500.



Ia diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semalam sebagai menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara. Pembayaran bonus dan Bayaran Khas Kewangan itu membabitkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.




“Kerajaan berharap ia meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan serta membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri. Ini menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” katanya.Umat Islam dijangka menyambut Aidilfitri pada 30 Ogos ini. Ini adalah kali ketiga berturut-turut penjawat awam dan pesara mendapat duit raya. Pada tahun lalu dan 2009, kerajaan memberikan Bantuan Khas Kewangan kepada kedua-dua kumpulan itu sebelum 1 Syawal. Kali terakhir kerajaan membayar bonus sebulan gaji atau minimum RM1,000 kepada penjawat awam adalah pada September dan Disember 2008.






Alhamdulillah.......


August 3, 2011

Macam-macam Pesen....

Posted by Azira at 4:09 PM 0 comments

Macam-macam perangai anak2 ni... Tengokla Dania ni.. Nila pesen dia kalu minum susu dalam kereta.. Suka duduk lentok camtu.. Bila kita betulkan posisinya, marahlah lak kat kita ni.. Agaknya lebih selesa minum susu dengan posisi camtu.. Alahaiiii....







Abang Danish je rilek dok kat belakang..

August 1, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak 2011

Posted by Azira at 3:40 PM 0 comments

Salam Ramadhan buat semua Muslimin dan Muslimat...
Semoga segala amal dan ibadah kita di bulan yang mulia ini mendapat keberkatan dari Allah swt....

Berjimba @ 1Utama Sebelum Ramadhan

Posted by Azira at 3:38 PM 0 comments



Sabtu baru ni berjimba2 di OU...Hubby nak bayar bil U-Mobile...Tak breakfast pagi tu... So terus bfast + lunch kat sana.. Nak cari kelainan..Kami try BBQ Chicken - Korean Cuisine Fastfood Restaurant.. Serve everything from chicken.. Ok gak rasanya.. Suasana dalam restoran sangat cantik dan meriah.. Tema kaler - merah.. Warna kegemaran mak tuuu... Gambar foods x sempat snap coz dah lapo sangat... hehehe... Layan gambo kami ajelah...






Baju kami anak-branak pun merah...

Mujur tak tenggelam dek suasana kemerahan kat situ..

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez