January 28, 2010

Lunch Untuk Hari Ni

Posted by Azira at 3:26 PM 0 comments
Ni ler menu untuk lunch mommy ari ni, NANDO'S PERI CHICKEN.. Dah lama tak makan Nando's.. Mommy suka sangat Nando's ni... BEST!!! Tapi hari ni mommy take away ajer coz time too short.. Pi Alamnda pun coz nak beli pampers untuk Danish.. Yg bestnya, kali ni Nando's bagi take away recycle bag yg sangat cute, yg mommy suka...


Menu hari ni..
(1/4 Peri Chicken with 2 sidelines - coleslaw & corn, Durian Durian Doughnut from Big Apple dan juga air kelapa yg dibeli dari Cold Storage)
Alhamdulillah... Mommy kenyang giler ari ni..



January 27, 2010

Citer Terbaru..

Posted by Azira at 4:53 PM 2 comments
Ni muka terbaru mommy... Macam biasa jer, nothing special.. Sekarang ni dah masuk minggu ke 36 of pregnancy.. Tak sampai sebulan lagi baby ni nak kuar lihat dunia... Aduiii... Berdebar rasanya... Semalam pi check-up, nurse kata kepala baby dah turun and dah mula engage ke tempat nak keluar.. Tapi alhamdulillah, baby ok n sihat.. Cuma sekarang mommy mudah rasa penat dan mengah..
36 weeks Pregnancy
The baby is 34 weeks old. The baby measures about 33cm (13 inches) from crown to rump and weights about 2.75kg (6 lbs). No doubt the mother has noticed a change in the baby's movement by now, as the uterus is getting very tight for space. The baby may wriggle about less because of this constriction, but his movements will generally be stronger and more defined. The mother will be able to see the outline of certain body parts such as an elbow or a heel appearing under the skin!

At the end of this week, your baby will be considered full-term. (Full-term is 37 to 42 weeks; babies born before 37 weeks are pre-term and those born after 42 are post-term.) Most likely she's in a head-down position. But if she isn't, your practitioner may suggest scheduling an "external cephalic version," which is a fancy way of saying she'll try to coax your baby into a head-down position by manipulating her from the outside of your belly.



Nak citer pasal Danish., dia sekarang dah setahun 8 bulan.. Dah besar dah... Dah nak jadi abang.. Lasaknya jangan cakap lerrr... Danish dah mula nak bercakap.. Kadang2 apa yg dicakap pun tak tahu apa butirnya.. Yg paham pun, dengan pelatnya... Danish sronok skarang coz ada bibik dok jaga dia sentiasa.. Nasib baik dapat bibik yg rajin melayan karenah Danish.. Syukur alhamdulillah.. Moga2 dia terus menjaga Danish dgn baik..


Ni gambar terbaru Danish... Rambut dah panjang.. Sayang pulak mommy nak potong..




January 26, 2010

Sesi Bermanja-Manja Dengan Hubby..

Posted by Azira at 3:44 PM 2 comments
Ewahhhh... Sesi bermanja-manja dengan hubby konon... Yelahhh.. suami kita, tak salah kan kita nak bermanja-manja... Lebih-lebih lagi time2 tengah pregnant ni.. Tahap manja tu lebih sket...
Piraahhhh... ye ler tu.. Sebenarnya ni sesi try snap photo guna handphone baru... Sajer jer buang masa sambil tunggu adik ipar memilih dan diskus dengan wedding planner.. Photo ni amik kat Alinas pada weekend lepas... Adik ipar nak kawen bulan Mac ni, so kenalah start wat preparation apa yg patut.. Kami ikut sekali utk beri pandangan n idea.. Itupun kalu dia nak trima.. Uhhuuuu... Wedding kami dulu, kat umah hubby, guna khidmat Alinas..



Ketagih...

Posted by Azira at 12:18 PM 1 comments
Ketagih??? Bukan ketagih dadah tau or mende2 yg tak baik...
Pagi2 tadi, sampai jer opis, mommy terima 1 kotak yg sederhana besarnya.. Nak tau apa isi dalamnya??
Tadaaaa.... Ini adalah kotak paket Kopi-O Cap Televisyen (Kluang Coffee).. Ni la yg dikatakan KETAGIH.. Addict pada kopi-o.. Tak tau la nape pregnant kali ni mommmy suka sangat2 minum kopi.. Klu tak minum sehari, rasa macam tak bersemangat.. Minta2 baby ok..



Kopi-o ni mommy order khas dengan officer kat opis ni, beliau org Batu Pahat.. Dia la perkenalkan kopi ni kat mommy.. Kopi ni memang sedap.. Banyak2 kopi yg mommy try, tak kira la kat cafe ke, kopitiam ke, Kopi-O Cap Televisyen (Kluang Coffee) ni yg paling best.. So, baru2 ni mommy order la stok banyak sket, nanti bleh minum masa dalam pantang nanti.. Sepeket (dalam ada harga 10 uncang kopi) harganya RM2.50 tapi since mommy beli banyak, sekotak ni (20 peket) harganya RM38.00 (RM1.90/pek).. Murahkan... Lepas ni if mommy nak mandi kopi pun bleh... Kuikuikuikui....


Siap ada mesej lagi dari si Harris ni...


Ada 20 pek, 2 pek mommy simpan kat opis, selebihnya bawak balik umah...

Kopi-O Cap Televisyen (Kluang Coffee)..

Nak try?????




January 15, 2010

Birthday Present

Posted by Azira at 10:32 AM 1 comments
What did I get for the birthday presnt from my hubby?
Guess what???
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Tadaaaa.....

Thanx hubby for the lovely presnt. I love u so much...

January 13, 2010

Eppy Birthday To Mommy...

Posted by Azira at 10:07 AM 0 comments
Today is MY BITRHDAY!!!
Eppy Birthday to me..
eppy birthday to me..
eppy birthday to Azira...
eppy birthday to me......

Hari ni bertambah setahun lagi umur mommy.. Dah tuo den.. Uhuuuu..
Anyway, thank GOD for keeping me alive & healthy till today. May Allah bless our family with happiness...

January 8, 2010

Today's Lunch Meal

Posted by Azira at 3:16 PM 0 comments
Lunch hour tadi pi Alamanda, beli barang2 dapur kat Cold Storage. Dok lama sangat belek barang2 yg nak dibeli, samapai masa berjalan pun tak sedar. Walaupun ari Jumaat, tapi kena kuar dari Alamanda awal, takut nanti jem, lambat pulak masuk opis. Perut plak rasa lapar, so rembat ajelah food untuk take away kat fast food yg terdekat dengan Cold Storage.. Jadinya, inilah lunch meal mommy ari ni...


Jack Potato Meal - Vegetable Fussion with Chocolate Muffin and 3 Side dishes - Coleslaw, Mas Potato (sebenarnya mommy minta Cheese Macaroni tp dah balik opis baru sedar depa bagi lain) and Baked Beans.. Yummy....


Alhamdulillah... kenyang gilerrrr..





January 5, 2010

01.01.2010

Posted by Azira at 9:25 AM 0 comments

Apa yg ada pada 01.01.2010? Nombor cantik gilerrr... Pada hari tersebut, adik ipar mommy (hubby's sister) bertunang.. Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar pada sebelah pagi Jumaat.. Menu hari tersebut disediakan oleh parents in law dgn pertolongan menantu2nya...

Sis in law - Liza

Hantaran dari pihak pompuan utk pihak lelaki.. Masa kawen sok tak der hantaran dah...


2 org anak pompuan Mohd Shupli


Kakar ipar pun sibuk dok interprem..

Khemah di luar umah

Ciccin disarung oleh bakal mak mertua tanda diri sudah berpunya..
Hantarn kedua-dua belah pihak..

Mengabdikan kenangan bersama parents masing-masing..

Hantarn dari pihak lelaki utk my SIL..

Little Gift for guest..

Anyway, kami 3 beranak ingin mngucapkan tahniah kepada adik tersayang di atas pertunangan Liza & Ejad..


The next day (02.01.2010), kami sekeluarga wat BBQ.. Saje jer sronok2 berkumpul satu keluarga...


Tapi Danish nad Raiyan x peduli langsung pasal nak makan.. Yg depa tau, dok berlari ke sana ke mari sampai berlencun akibat berpeluh.. Sronok jangan cakap la depa ni...


 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez