June 26, 2009

Tunggu...

Posted by Azira at 4:41 PM 1 comments
Weekend ni kami akan outstation untuk bercuti.. Saje jer nak bercuti setelah lama tak ke mana-mana sejak Danish ada ni.. Yelahhh... asyik bekerja jer, letih gak.. Skali skala kenalah bersuka ria dengan family yg tercinta, luar dari Klang Valley.. Nak balik kampung, dah biasa sangat.. Kali ni lain sket walaupun tak sehebat mana.. Ke mana kami akan pegi, tunggulah entry blog pada next week.. jeng, jeng, jeng... (Macam best je surprise niehh.. poodaaahhh,,)

Gelagat Danish @Opis Mommy

Posted by Azira at 4:31 PM 0 comments
Petang semalam mommy amik Danish kat Taska awal dari biasa. Saje jerr and bawak Danish lepak kat opis mommy sementara tunggu waktu keje abis.. Liahtlah, bukan main lagi Danish menyibuk kat atas meja mommy.. Abis bersepah meja mommy dibuatnya.. Fail meja mommy pun dipunggahnya.. Danish.. Dabish... Macam la pandai sangat nak menulis...


Photo of The Day

Posted by Azira at 4:30 PM 0 comments

June 25, 2009

Dinner @ Bayou

Posted by Azira at 9:46 AM 0 comments
Malam tadi kami sekeluarga dinner kt Restoran Bayou, Alamanda. Tetiba jer hubby tekaknya nak makan western food. So, dok jalan2 kat Alamanda cari tempat makan, Bayou juga jadi pilihan.. Restoran ni agak baru di Alamanda, before this East Coat.. Tak tau la plak nape East
Coast ni tutup.. Kureng dapat sambutan gamaknya..
Price for foods kat Bayou ni agak reasonable dan murah sket.. Choices of foods pun bleh tahan gakk.. Memandangkan hubby tak penah rasa makan kat cni, so kami try la rasa food kat sini.. Tapi tak brape bnak boleh menikmati food kat sini coz Danish ni mood dia tak brape baik.. Tak mau duduk diam.. Nak berdukung jer ajak keluar restoran.. Terpaksa mummy and daddy bergilir-gilir makan dan entertain Danish..
Restoran bayu di Alamanda
Ada Opening Promotion. If beli makanan more than RM30 akan dapat harga Fettuccini Mushroom for only RM2.. Ini yg menarik perhatian hubby..

Suka tengok lampu-lampu yg tergantung dalam restoran.. Cantik tu..

Impress dengan suasana dan decoration dalam restoran.. Romantiknya dengan cahaya yg suram-suram.. Ahhaakss..

Ni air mummy.. Daddy order Jasmeen Tea..

Ni Plain Mashed Potato for Danish (mmg mintak without gravy).. Sedap gakk.. Tapi Danish tak makan sangat.. Mulutnya rasa pedih due to ulser.. Cian anak mummy..

Ni meal mummy for dinner - Grilled Ribeye Steak.. Sedap arr.. Lain dari yg lain, depa tak guna black pepper sauce tapi guna sos apa tah.. Papepun, sedap.. Actually share ngan hubby. Mummy bukannya bleh habis makan sume ni..

Disebabkan mood Danish tak brape baik, and mummy pun asyik dok layan Danish jerr, maka tak sempat la nak snap gambar Fettuccini yg daddy order.. Sedar-sedar dah habis..

Ni Danish yg moodnya tak baik.. Dok isap susu.. Skang dah pandai pegang botol susu sendiri.. Tak payah mummy pegang.. Tapi kena tgk2 gak, nanti lepas puas minum, dia start tekan2 puting masuk ke dalam botol.. Itulah yg sering dilakukan oleh Danish kat Taska mengikut aduan yg diterima oleh pengasuh.. Sampai tumpah2 susu and keraplah tukar baju..




June 17, 2009

Car For Danish

Posted by Azira at 3:34 PM 0 comments
As promise, mummy belikan Danish kereta mainan yg Danish suka. Kebetulan semalam mummy tak bekerja, selepas check-up kat Eye Clinic, PPUM, mummy ke Midvalley untuk cari kereta ni untuk Danish. Pusing punya pusing kat Midvalley, Cars merah ni la yg mummy berkenan sangat. Mummy beli kat Toy'rus. Al-maklumlah, mummy kan fanatik kaler merah.. Ada macam-macam button kat kete mainan ni, siap ada theme music cite Cars, ABC dan 123 pun ada.. Sronok betul Danish main dengan Cars ni..
Sibok dok membelek Cars ni. Kacau betul mummy nak pasangkan, menjerit-jerit tak sabar nak main.. Mata bereta ni boleh turn left right..

Dah dapat naik.. Sibuk dok tekan buttons yg ada..



Kaki pun boleh..


Puas naik ikut posisi ke depan, naik ikut posisi belakang pulak
Dah puas naik, tolak pulak..

Danish Is 13 Mos

Posted by Azira at 3:07 PM 0 comments
Semalam, 16 June 2009, genaplah umur Danish 13 bulan. Memang cepat betul masa berlalu. Baru je ari tu celeberate 1st birthday Danish, tup-tup dah 13 bulan.. Dah smakin besar anak mummy ni dan smakin cerdik n nakal..
Bila dah besar ni, macam-macam la ragam Danish ni. Tambahan pula dah boleh berjalan walaupun jalan-jatuh, jalan-jatuh. Ada je projek dia especially kat kitchen. Kabinet dapur mummy asyik dibuka tutup, dah ikat dengan riben pun Danish bleh buka. Lubang air asyik diteleknya walaupun mummy dah cover dengan alas kaki. Tangga jangan cakap la, asyik nak naik ke atas je. Penat mummy dibuatnya. Nak makan kat luar pun dah tak boleh sangat, Danish dah tak boleh diam, dia akan panajt ke meja makan dari baby chair. So camne??
Danish ni pantang nampak masjid atau apa-apa bentuk kubah, mesti nak azan 'Allahuakbar' sambil tangan kanan letak kat telinga. Bagus betul anak mummy ni.. Bangun pagi terus nak azan tapi yg kelakarnya, nampak kuil/tongkong pun nak azan.. hehehe... Danish memang suka menari, bila dengar muzik mest nak goyang badan dan dah pandai tepuk tangan.. Tapi 1 habit Danish yg tak boleh tinggal lagi iaitu masukkan barang ke dalam mulut. Pape barang sumenya nak masuk mulut. Mainan pun dia belasah tapikan mummy realized yg Danish suka gigit towel, dah jadi habit bila time nak tido ke, lepak-lepak ke, macam budak yg asyik dengan bantal bucuk.. Takpelah Danish, papepun Danish tetap anak mummy yg mummy sayang sangat dan smoga Danish menjadi anak yg soleh dan menghormati orang dan berjaya dalam kehidupan kelak..

Suka menggigit, especially towel



Suka makan biskut

Dah pandai berjalan..


HAPPY 13 MONTHS BIRTHDAY DANISH!! MUMMY AND DADDY LOVE U SO MUCH..


June 15, 2009

Obses Dengan Kereta Mainan

Posted by Azira at 9:49 AM 0 comments
Balik umah mak mertua weekend baru ni, Danish suka sangat main dengan kereta mainan milik sepupunya, Batrisyia. Selama ni Danish tak heran pun dengan kereta mainan ni tapi lately ni obses betul.. Asyik nak naik kete tu jer sampaikan sepupunya, Raiyan yg sebaya dengan Danish nak main pun Dabish tak bagi.. Kejap naik, pastu dia turun dari kereta, pastu dia naik semula, don tekan bunyi2 tu sampai bising-bising la.. Bagi tido terus nak naik kereta ni.. Danish, Danish.. Nampak gaya mummy kena belikan Danish kereta mainan ni cepat-cepat supaya Danish bleh main kat umah. Before this memang mummy ada plan nak belikan Danish kereta macam ni tapi since Danish masih blum berjalan lagi, mummy pendamkan dulu..


June 10, 2009

Danish Dah Pandai Panjat Tangga

Posted by Azira at 8:37 AM 0 comments
Danish sekarang dah terror naik panjat tangga.. So, now keje mummy dah bertambah, kena sentiasa pantau Danish agar Danish terlepas naik tangga seorang diri, takut jatuh.. bila nampka Danish laju jer menuju ke tangga, berlari mummy dapatkan dia tapi Danish lagi laju panjat tangga.. letih, letih..

Tengok orang dulu sebelum naik

Pendakian bermula


Bukan main laju panjat tangga walaupun hanya merangkak

Dah separuh tangga bawah

Hampir sampai ke puncak tangga bawah

Akhirnnya dah sampai ke pertengahan tangga dan mula untuk pendakian seterusnya ke tangga atas..


 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez