January 28, 2011

Mommy's Little Man

Posted by Azira at 10:11 AM 0 comments



Aksi2 Dania @ Osaga Svc Centre

Posted by Azira at 10:10 AM 0 comments
Hari ke2 cuti, mommy amik peluanglah bawak Grand Vitara mommy tu pi servis kat Osaga Service Centre, Puchong.. Kenalah bawak Dania skali... Sementara tunggu kereta siap diservis, boring tak tau nak wat apa, amiklah gambar2 aksi Dania sambil melayan dia... Habis dicabutnya bunga riben bunga atas kepalanya tuuu... Tengoklah aksi-aksi Dania yang cute ni yang tak reti nak duduk diam...





CUTE TAK?????


Dinner di Restoran Itallian Pizza Cyberjaya

Posted by Azira at 9:53 AM 0 comments
Citer pasal makan lagi... Sebelum tu nak cite pasal Dania... Tetiba je Jumaat lepas mommy diberitahu yang taska Dania kena tutup selama seminggu (sampai 27 Jan 2011) due to HFMD... Dah ada budak yg bawak penyakit ni... Syukur alhamdulillah sampai sekarang Dania bebas dari HFMD.. Jadinya terpaksa la mommy amik cuti... 2 hari mommy cuti, 2 hari lagi tumpangkan Dania kat taska abangnya...

So masa cuti tu kebetulan pulak Dania kurang sehat, batuk n selsema... Bawaklah pi klinik Gomez kat Cyberjaya.. Tak sangka pulak dadanya penuh dgn kahak maka kenalah amik nabulizer pada waktu tu juga dan skali lagi di sebelah petang... Maka petang tu lepas daddynya balik keje, teruslah ke Klinik Gomez untuk amik nab.. Pastu kami pun makan2 la kat Restotan Itallian Pizza di situ... Tu la citernya... hehehehe.... Intro panjang gilerrr...

Cian budak tuuu...


Ni la menu kami ari tuuu..
Pink Guava


Chocolate Shake (Danish punya ni)



Mushroon Soup



Garlic Bread



Quarto Pizza



Spaghetti Bolognese

Maka, makanlah kami anak-beranak sampai kenyang.....

January 24, 2011

Makan-makan di Marche Restaurant

Posted by Azira at 11:19 AM 0 comments
Sabtu baru ni daddy blanje lagi... Kali ni makan kat Marche Restaurant @ The Curve... Dah 2 minggu berturut-turut kami ke The Curve... Since tak breakfast, dari rumah terus la ke Marche ni.. Masa ni customer tak ramai lagi, ada la 2-3 kerat..

Suka dengan suasana dalam Marche ni... Kat sini kita bayar apa yg kita makan jer.. Style macam buffet tapi bayar apa yang dimakan aje.. Kat pintu masuk depa dah bagi kupon sorang satu... Kat Marche ni berkonsepkan gerai.. Ada stall for bakery, pizza, dessert, fruits, pasta, frilled, beverages, crepe etc... Nak makan just pi kat stall berkenan, order n bagi kupon untuk dicop and depa masakkan foods masa tu juga... Best....

Dania and Danish dapat pinggan, sudu, epal dan belon sorang satu.. Agaknya orang tak brape ramai rajin ler waiter2 dok melayan bebudak ni...



Ada sudut mainan untuk kids..


Ni la kuponnya....



Dan inilah habuan perut kami ari tu...
(Fruit Juice, Bun & Mushroom Soup, Carbonara Fetuccini, Grilled Sirloin Steak dan Crepe serta ice-cream.....)




Ni sebelum balik... Danish suka sangat dengan lembu ni...


January 18, 2011

Kegemaranku....

Posted by Azira at 2:21 PM 0 comments
Ari ni nak ngada sket... Nak citer pasal kegemaran mommy ni iaitu Mocha Iceblended Starbuck.. Tiap-tiap minggu mesti nak rasa mende ni.. Kengkadang seminggu 2-3 kali... Macam dah ketagih... Kalu pi Alamanda mesti singgah Starbuck nak dapatkan Mocha Ice Blended ni.. Sedap woooo.... Kadang2 amik yg Peppermint Frap... Mommy dapat 10% diskaun coz pemegang Visa Card HSBC...




Muka happy dapat menikmati Mocha Iceblended..


Tapi ari ni Mocha Iceblended ni tak keseorangan.. Ada kawan2.. hehehe... kira package la untuk lunch ari ni.. So, inilah dia faktor2 penambah lemaksssss..... hehehe....


Redfat Mandarin Muffin

Marble Cheese Cake

Cayalah mommy.....

January 17, 2011

Makan-makan Di Tony Romas

Posted by Azira at 10:11 AM 0 comments
Sabtu baru ni kami lunch kat Tony Romas The Curve... Dah lama betul tekak ni dok mengidam Roma Rack... Tu yg merengek-rengek ngan daddy ajak makan Tony Romas... hehehe.... Ni kira makan2 celeberate besday mommy lerr.....

Seperti biasa, gambar budak 2 orang ni mesti ada... Dania tu dok sibuk main ngan headband dia.. Kita pakaikan head band, dia cabut... Tu la keje Dania..



Dan, inilah menu kami pada hari tu... Anak2 makan side dishes mommy and daddy punya jerr... Nak order meal khas utk depa ni, membazir jer.. Bukannya makan sangat...


Lega dah dapat makan Roma Rack... Alhamdulillah.. Mekasih daddy blanje makan kat Tony Romas..


January 13, 2011

Hadiah-hadiah Besday....

Posted by Azira at 9:07 AM 0 comments
Sempena besday mommy bulan ni, ada la a few promotions, vouchers adn discounts yang mommy dapat... Every year macam tu..Syiok jugak yekkk... Yelah.. mommy akan jadi banyak member kedai/butik/shopping complex seperti - Bonuslink, Sogo, Mothercare, Aussino, Bodyshop, SSF, Envee, Guess, JayaJusco, Carlo Rino dan bagai2 lagi la sampai penuh wallet dgn kad2.. So, voucher ni ada yg dihantar melalui SMS, email pun ada, yg dipos ke rumah pun ada.. Antaranya ialah :


(1) CELCOM
- dapat SMS yg berbunyi "Happy Birthday! Enjoy FREE 50 SMS to ANY CELCOM number on your birthday. Pls remember to utilize all FREE SMS by 11.50pm on your Birthday. Thank you. T&C apply."


2) GUESS
- trima SMS dan email ~ "Dear Valued Member, Happy birthday! To celebrate your special day, GUESS is giving you a 20% discount e-voucher* for your shopping pleasure. Just present your proof of identity to redeem this gift in any GUESS stores nationwide before the end of January. The GUESS team wishes you a fabulous birthday and many happy returns of the day! *Terms and conditions apply."


(3) SSF
- Dapat baucer2 diskaun yg diposkan ke rumah...


(4) MOTHERCARE
- dapat promotions yg diposkan ke rumah jugak..



(5) SOGO

- trima baucer2 diskaun yg diposkan ke rumah gak..




By the way, alhamdulillah dapat peluang2 yg menarik ni.. Bukannya slalu dapat promotion macam ni kan... Tapi masalahnya, masa bila mommy nak guna sume promotion ni????

It's My Birthday!!!!

Posted by Azira at 9:06 AM 0 comments

Today is MY BITRHDAY!!!
Eppy Birthday to me..
eppy birthday to me..
eppy birthday to Azira...
eppy birthday to me......




http://www.123glitter.com/comments-graphics/



Hari ni bertambah setahun lagi umur mommy.. Dah tuo den.. Dah nak menghampiri 40s... Uhuuuu..
Anyway, thank ALLAH swt for keeping me alive & healthy till today. May Allah bless our family with happiness...


Dan hari ni juga cukuplah umur Dania 11 bulan..... Bulan depan 1 tahun.. So mommy and daddy tengah plan nak wat besday party untuk Dania.. Anyway, happy 11 mos besday sayang... Mommy and daddy and abang love you so much.....



January 12, 2011

Gugurkah Tanggungjawab Suami Apabila Isteri Bekerja?

Posted by Azira at 4:11 PM 0 comments
Satu perkara yg memang telah diketahui umum malah oleh segenap lapisan masyarakat termasuklah mereka yang bertanyakan soalan ini bahawa seorang suami adalah wajib menanggung segala perbelanjaan isterinya walaupun isterinya bekerja. Masalahnya ialah mereka yang mengetahui kebenaran ini enggan menerima kebenaran tersebut dan mangsanya adalah para isteri yang mengajukan soalan sebegini walaupun jawapannya telah mereka tahu dan hanya inginkan satu kepastian.

Islam malah agama lain juga menetapkan bahawa suami adalah sebagai ketua keluarga. Apabila disebut sebagai ketua maka jelas sudah bahawa seorang suami bertanggungjawab atas segalanya. Makan, minum, pakaian, tempat tinggal, pendidikan dan segala yang terangkum sebagai satu keperluan bagi isteri dan juga satu perkara sampingan tetapi menjadi perkara utama apabila dilakukan demi suami tercinta seperti rawatan kecantikan dan solekan.

Malahan, sekiranya suami seorang yang mampu tetapi masih mengizinkan isterinya bekerja, suami sewajarnya menanggung segala kos ulang alik si isteri ketika bekerja. Segala pendapatan isteri pula adalah hak mutlak si isteri dan suami sekiranya berkehendakkan hasil pendapatan isteri bagi membantunya menanggung perbelanjaan rumah tangga, adalah dikira sebagai berhutang dengan si isteri. Cuma demi kerukunan rumah tangga malahan di dalam era globalisasi dan ketamadunan yang kian mencabar ini, memang satu bonus dan satu keperluan bagi sesetangah individu untuk si isteri bekerja bagi membantu meringankan tanggungan suami.

Membantu meringankan bebanan dan tanggungan suami bukan bererti suami terlepas daripada tanggungjawab. Bagi seorang lelaki yang betul-betul ada harga diri, beliau akan berusaha dengan sedaya upata bagi memenuhi segala keperluan isteri, anak-anak dan keperluan rumah tangga tanpa mengharapkan hasil pendapatan isteri.

Ingat lagi kisah seorang suami yang sanggup melakukan kerja sampingan bagi menyara keluarga walaupun isterinya bekerja. Inilah lelaki sejati yang menghargai isteri. Namun, berapa ramai lelaki yang sanggup melakukan sedemikian. Kebanyakkan lelaki sekarang ini, duit aku duit aku, duit isteri pun duit aku juga sebab aku ni suami, isteri kene ikut kata aku. Hmmmm.. memang boleh punah kebahagiaan rumah tangga individu sebegini.

Menyebut tentang hasil pendapatan isteri, ingin diingatkan para isteri yang bekerja, memang tak salah kita membantu meringankan beban suami tetapi jangan terlalu membiasakan suami kita dibantu sewenangnya. Hasil pendapatan kita adalah hak kita yang mutlak. Kita bebas membelanjakannya sewenangnya hatta nak beli barang kemas selori pun adalah tidak salah.

Cuma, secara logiknya, sudah tentulah kita ingin membantu suami kerana suami adalah insan yang kita cintai. Seperti yang ditegaskan, tidak salah membantu tetapi ada batasan. Walaupun tidak semua tetapi kebanyakkanya para suami yang sentiasa ditolong ini akan mudah lupa diri. Rasa bebas bernafas sikit, terus segala tugas yang patutnya dipikul oleh suami telah diserah bulat-bulat kepada isteri.

Suami pula, mula pasang strategi nak tubuh “cawangan” terkini. Satu perkara lagi, ingin diingatkan kepada para isteri, jangan sesekali menyerahkan segala hasil pendapatan kita kepada suami. Pendapatan kita itu adalah hak kita sepenuhnya.

Sekiranya ingin membantu, berikan sekadar yang perlu sahaja. Biasakan juga menyimpan segala resit perbelanjaan yang kita keluarkan bagi membantu suami menguruskan rumahtangga. Sebabnya, kita tidak tahu apa yang bakal terjadi di belakang hari. Bukan meminta atau mendoakan tetapi tidak salah kita bersedia menghadapi segala kemungkinan.

Bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan. Mungkin kita yakin kasih suami sepanjang hayat tetapi dalam sesaat,segalanya boleh berubah. Kebahagiaan 25 tahun hidup bersama boleh musnah sekelip mata hanya apabila wujud insan ketiga. Ini yang terjadi kepada seorang isteri. Setelah 25 tahun berkongsi dan berkorban segala, akhirnya beliau ditinggalkan sendiri bersama hati yang lara. Hanya anak-anak pengubat duka. Sesal dah tak berguna. Berbanding seorang kawan yang telah beringat-ingat sejak awal, hampir segala lelahnya dibayar apabila segala bukti pengorbananya yang tidak dihargai suami dikemukakan kepada pihak mahkamah. Lantas, beringatlah jangan dah terhantuk baru nak tergadah.



Source

My Favourite Shoes

Posted by Azira at 3:38 PM 0 comments
Mommy memang banyak jugak la koleksi (cesss... macam banyak sangat..) kasut opis ni... Macam2 brand ada - Carlo Rino, Sembonia, Clark, Lewre, Guess, Bonia dan semacam lagi la.... Tapi yg nak dok cite kat sini, dalam banyak2 kasut yg ada, hanya satu ni je yg mommy berkenan sangat dan sesuai serta selesa sangat2 untuk dipakai pi keje... Al-maklumlah, kaki mommy jenis kembang, mudah sakit kaki bila pakai kasut bertutup ni,, Dah jadi pegawai ni kenalah pakai kasut bertutup, baru nampak formal.. xkan nak pakai kasut bertali-tali pi mesyuarat... Eh..eh..eh.. melalut plak...

Ni la kasut yg mommy suka sangat pakai sekarang... Kasut Crocs.. Tak sakit kaki pun... Pi Alamanda jalan kaki pun tak sakit kaki... Kalu kasut lain harus ada beli selipar utk sampai ke opis balik... Kasut ni sesuai dipakai dengan semua baju mommy.. hehehe.. Sebenarnya ada kaler hitam, nanti mommy nak beli kaler hitam plak..



Hadiah Harijadi

Posted by Azira at 9:47 AM 0 comments
Dapat SMS - "RM0.00 GUESS wishes you a Happy Birthday! Present this sms to get 20% off normal price items at any GUESS stores nationwaide by end of January. TnCs apply.."

Mommy dapat special offer dr GUESS for birthday since mommy adalah GUESS VIP member... So, semalam lunch pi GUESS Alamanda untuk dapatkan sesuatu for birthday utk diri sendiri... Tak bleh lepaskan peluang ni, bukan senang nak dapat offer macam ni... Since ari tu dah shopping baju GUESS, so mommy decided utk amik 1 item aje... Lagipun ini je yg berkenan....


Ni la birthday present...


"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

Tadaaa.... Red GUESS Jeans t-shirt... Mommy belum ada baju GUESS kaler merah lagi...

Alhmadulillah... Thanx to myself... hehehe...

January 11, 2011

Shopping @ Guess

Posted by Azira at 12:23 PM 0 comments
Alhamdulillah... Daddy dapat bonus... So, daddy blanje kami anak beranak shopping pakaian Guess... Ari Sabtu lepas, kami ke Guess dan Guess Kid di OneUtama(OU) untuk shopping... Kebetulan Guess ada wat Year End Sale... Masing-masing ada habuannya....


Ni daddy punya..

Mommy punya....

Danish punya...


Dan ini Dania punya...



Kami sume happy sangat... Tank you daddy... We love u... Blanje la lagiiii...

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez