September 16, 2008

Danish Turns 4 Months

Posted by Azira at 8:54 AM
Yeah... every 16th of the month Danish will be a month older.. and now he's already 4 months.. wahh cepatnyee besar baby Mummy nih.. He's now 6.3kg.. Actually Danish just recovered from Diarrhea (cirit-birit).. Kesian Danish.. asyik menangis ajer coz kekerapan buang air due to punggungnya yang melecet.. menjerit-jerit bila dibasuh punggungnya (mummy pun nangis, sedih tengok baby sakit, rasa macam nak minta Allah transfer sakit tu ke mummy..). Bawa jumpa doktor pakar kanak-kanak and doctor said cause of his flu.. kata doktor since Danish have flu, dia tak pandai nak hembus hingusnya sebaliknya telan. So, hingus yang ada virus tersebut goes into his stomach and caused him diarrhea.. So, doktor bagi ubat krim and ubat makan and advise to give more mum's milk and change for a while formula milk to formula milk without lactose.. Problemnya, Danish ni tak suka makan ubat.. Susah betul nak bagi makan ubat.. menjerit-jerit.. Tapi, alhamdulillah.. Danish dah semakin sihat..

Danish sudah pandai bersembang-sembang.. main-main.. asyik tersengih jer bila jumpa orang. Mak mertua kata Danish ni mesra orangnya. Mana taknya, semua orang nak ditegurnya. Tersengih-sengih.. Comel betul macam mummynya.. hehehe.. Daddy Danish pulak tak sabar-sabar nak bagi anaknya makan. Sibuk daddy nak belikan Danish nestum.. Tapi sampai ari ni belum lagi beli nestumnya.. Usia 4 bulan ni Danish sudah boleh memusingkan badannya untuk baring dengan sendiri setelah penat meniarap. Kakinya kuat betul menendang.. Terkayuh-kayuh.. macam nak berenang..

Cute pose from Danish

Senyuman yang menawan


Tangan suka mencengkam apa saje yang dicapai. Alas tido pun boleh dicengkam



Danish suka sangat membesarkan matanya especially kalu berada di tempat yang kurang cerah

0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez