October 12, 2009

Entry Yg Dah Basi..

Posted by Azira at 11:17 AM
Sepatutnya entry2 ni dah lama dipostkan ke blog tapi memandangkan sejak 2 menjak susah benor nak log in ke blogger utk update, ntah ape kena agaknya, wat bengang jerr... Maka entry 2 ni dipostkan ari ni di bawah tajuk Entry Yg Dah Basi. ni ler tajuk yg plaing sesuai buat entry kali ni... Jadi, meh ler tgk apa citer2 yg dah basi ni...


Entry 1
Melalak Di Tengahari Buta
(sepatutnya dipostkan pada 2/10/09)

Tengahari tadai, during lunch hour, jupelah bespren mommy, Zuraidah (Zurr) kat Alamanda. Yelah.. dah lama betul tak dok bersembang dgn Zurr walaupun sama2 keje kat Putrajaya. Mommy kenal Zurr masa hari pertama lapor diri sebagai penjawat awam. Kami sama lapor diri pada hari yg sama dan pulak tu ditempatkan di pejabat yg sama.. Mmg kamcing giler lerr.. Tapi la ni masing2 dah berlainan jbtn..


Plan asalnya nak lunch same2 kat Alamanda tapi bila masing2 dh kenyang, x lapar, Zurr bg la cdgn utk pegi melalak melepaskan tension kt pusat karaoke kt Alamanda tu. Ikutkan mommy ni manalah penah pegi berkaraoke sblm, mana taknya, nyanyi pun x reti.. So, mommy just temankan Zurr utk berkareoke,.. Punye la baguih.. tatkala si abang2 n pakcik2 dok sibuk solat jumaat, kitaorang dok melalak plak.. Zurr sorang jer la yg melalak, mommy dgr aje, sekali-skala mencelah nyanyi sama.. Giler ape mak buyung nak melalak sama, mau tercungap2 dibueknyo..


Superstar Karaoke Box di Alamanda

Kami dapat bilik no 850

Zurr tgh memilih lagu

Skrin senarai lagu.. Mmg canggih ..

Ni bekalan kami.. Sambil melalak sambil melantak..

Dah start melalak melepaskan tension..



Entry 2
Menghadiri Persidangan Pengurusan
(sepatutnya dipostkan pada 9/10/09)

Dari 7 hingga 9 Oktober 2009, mommy tak mask opis, attend Persidangan Pengurusan KKM anjuran KKM utk para pegawai gred 48 ke atas yg terlibat dgn pengurusan. Persidangan tersebut diadakan di Hotel Berjaya Times Square, KL dan dirasmikan oleh Menteri Kesihatan, Y.B. Datuk Seri Liow Tiong Lai.. Nothing much to tell, just utk makluman ajer.. Merasalah mommy duduk kt hotel bertaraf antarabangsa ni.. Dkt plak dgn shopping complex, paham2 ajer lerr.. Kusyuk sgt mendengar ceramah2 yg diberikan smpi terlupa nak rakamkan photo buat kenangan... Mcm kusyuk benor., hehehe...
Buku Cenderamata Persidangan

Brgan Persidangan serta HP.. Wajib ada atas meja utk menerima panggilan rasmi (@ senang nk sms member2 bila boring..)

Yg ni wajib ada atas meja (koko crunch @ mknan yg sewaktu dgn nya), utk elakkan rasa mengantuk..

Masing2 dok kusyuk mendengar ucapan Perasmian Menteri Kesihatan

Itu aje...



Entry 3
Dinner @ Pullman Resort, Putrajaya

(sepatutnya dipostkan pada 10/10/09)

Malam tadi kami sekeluarga dinner kat B's Cafe, Pullman Hotels and Resorts, Putrajaya. Mommy tak penah pegi hotel ni, tu yg ajak daddy jln2 sambil makn kat cni, kebetulan nenek Danish pun ada.. Punyalah cantik dan penuh kemewahan hotel ni tapi sunyi.. Sesuailah utk org yg inginkan kedamaian.. Interior design for B's Cafe ni amatlah menarik perhatian mommy.. Mommy suka sgt coz konsepnya moden dan yg syoknya, bertemakan kaler merah.. Suka sgt.. And foods kt cafe ni pun ok, sedap dan tidak mengecewakan dgn harga yg berpatutan..


Pemandangan Dalam B's Cafe.. Cantik kan... Mommy kagum dgn hiasan dalaman, ada abjad2 yg tergantung yg diperbuat drpd kaca..


Gelas dia pun mommy suka sgt.. Mcm nk bwk balk jer..



Danish yg sabar menunggu foods..


Cakes for Danish.. Manager kt situ yg bg Danish free..



Our starter.. Juga FOC..

Air mommy n nenek - Apple Juice

Daddy punye - Fruit Punch

Menu Nenek Danish - Tenderloin Steak

Menu mommy - Sirloin Steak (Sedap..)

Menu Daddy - Pullman Special Spaggheti..

Clock Tower di Pullman..

Lastly, special pose dr Danish.. (Muka dh comot, rambut dh serabai..)




0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez