April 12, 2011

BBQ di Beserah

Posted by Azira at 3:34 PM
Dah lama dah plan nak wat BBQ ni sebenarnya... Adik ipar punya plan.. Dia ni chef kat platform minyak.. Plan asal nak wat selepas kenduri kawen adik last year, kononnya nak raikan mereka2 yg telah bersusah payah menolong menjayakan kenduri kawen aritu tapi terpaksa ditunda gara2 mommy nak beranak, mak datang duduk kat Putrajata ni... Pastu nak wat mommy nak join gak... Kena tunggu kami balik Kuantan jugak... Dok dingdong, dingdong, adik ipar nekad nak wat jugak sebelum bininya a.k.a. adik bongsu mommy bersalin.. Jadi watla weekend baru ni walaupun adik dah sarat beno... Tengah tunggu ari ni..



Sume bahan2 BBQ ni adik n suaminya yg prepare.. Dari segi marinate ayam, daging, ikan, kentang sampailah penyediaan sos2nya, coleslaw, sweet corn, sumenya depa yg sediakan... Adik ipar lagi mahir bab2 ni coz dia kan chef... Tgk dia wat keje pun teratur dan kemas je... Bihun tu mak yg goreng... Cuma masa membakar, ada la sesi gotong royong...



Syok gak makan2 malam tu... Makanya hancuslah diet mommy malam tu... Sume enjoy makan2 sambil gossip2... hahahaha... Kiranya macam family gathering gak niehhh... Boleh la wat lagi ni....




Busy membakar... Yg baju pink tu la adik ipar yg keje chef tu....


Hidangan ari tersebut...

Dania dan Danish seronok berkumpul dengan sepupu2...


Tetamu-tetamu yg hadir...



p/s: To Lina and Sani, bleh la kita wat lagi BBq macam ni yekkkk....

0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez