August 1, 2008

1st Day Working

Posted by Azira at 3:06 PM

Hari ni hari pertama mummy Danish bekerja setelah bercuti selama 2½ bulan. Malasnya nak pi kerja pagi tadi.. Rasa best plak dok kat rumah layan anak.. Dah la malam tadi Danish berjaga lama, susah nak tido balik selepas menyusu. Menangis macam marah-marah jer.. tak tahu apa yg tak kena.. ala.. budak kecik.. bukannya dia reti nak bagitau kita ni.. Sabar ajelaaa...

Danish dok kat car seat dia while mummy is driving. Alhamdulillah, Danish dok diam, tak menangis. So, easy for mummy drive peacefully to office. Takut-takut jugak Danish meragam on the way to office.

Macam angkasawan plaks.. yezzaaa... Get ready to move to taska..

No wonder senyap jerr.. rupa-rupanya dah lelap..

Today is also the 1st day Danish is send to Taska. Kesian anak mummy.. kena dok kat Taska.. Pagi tadi hantar dia dok mamai lagi.. Lunch tadi pi jenguk Danish, dia tido.. Minta kat pengasuh utk nyusukan Danish. Lepas nyusu bukan main lagi Danish bercerita pasal 1st day kat situ (guna bahasa dia lerr.. mummy pun bukannya faham sangat.. agak-agak aje laa..). He seems look like happy staying there.. Hopefully he will fine for today, tomorrow and days after tomorrow.. until he growing up..

1 comments:

JALAN REBUNG on August 14, 2008 at 5:58 PM said...

salam azira,

selamat memulakan tugas. tak sempat lagi nak plan gi tengok baby danish. senang-senang jengok la portal kita ..dah makin meriah ...ada gathering dln bulan 12 nanti kat shah alam

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez