May 25, 2009

Jalan-Jalan Hujung Minggu

Posted by Azira at 9:17 AM

Setelah beberapa minggu dok sibuk dengan pindah rumah, akhirnya semalam (Ahad), kami sekeluarga berjalan-jalan sambil shopping barang-barang rumah. Pagi-pagi lagi kami dah keluar ke Pavillion. Pegi ke Parkson kat Pavillion semata-mata untuk belikan Danish stroller baru. Dah lama mummy berniat nak belikan Danish new stroller brand Maclaren. Kebetulan pulak mummy dapat baucer Parkson RM100 lepas shopping barang SKII and kat Parkson Pavillion je yg ada jula stroller ni. So, stroller ni consider as birthday gift from mummy. Stroller Maclaren ni ringan sket and senang nak lipat macam payung lipatnya. Bukan sebab stroller Anakku yg ada sudah rosak tapi just nak gantikan stroller yg lebih selesa untuk Danish since Danish sekarang dah semakin membesar. Kalu guna stroller lama Danish suka bangun berdiri. Nasib baik Maclaren ni dia ngam.



Brand Name
Maclaren
Product Name
Quest Stroller
Features
Standard Stroller
Key Features
Stroller Type Umbrella,
Number of Seats Single Seat, Max Weight Capacity 55 lb., Harness Points 5-Point, Recline Features Reclining Back (4 Positions)
Other Features
Safety Features Back Wheel Brakes,
Convenience Features Rain Canopy Included, One Hand Fold, Built-in Carrying Handle, Storage Features Lower Storage Basket
Structure
Frame Material Aluminium
Dimensions
Folded Width 9.84 in.-Folded Height 41 in.-Weight 12.2 lb.-Folded Depth 10.63 in.

Danish with new stroller. Disebabkan mummy suka kaler merah, so Maclaren Danish pun kaler merah lerr..

Lepas tu kami terus ke Midvalley. Cadangan asal nak pegi ke opis Realreward untuk redeem points tapi sayangnya opis Realreward dah berpindah ke Carrefour Wangsamaju. Penat jer pegi Midvalley. Kalu tau memang kami lepak kat Pavillion jer. Dah alang-alang ke Midvalley, kami pun pusing-pusing ajelah.. Ramai gak manusia kat Midvalley.

Tengahari kami lunch kat Tony Roma's @ The Gardens Midvalley,which famous with beef ribs. Penah truy makan kat Tony Roma's @ Pavillion masa mengandungkan Danish dulu. Memang sedap food kat sini. Itu yang ajak daddy lunch kat Tony Roma's. Foods kat sini bukan saje sedap malahan layanannya juga cukup excellent, mesra pelanggan. Rajin dan ramah betul staf Tony Roma's melayan Danish. Danish pun seronok... And we were really enjoy aour lunch..



Danish sibuk dok main button yg diberikan oleh staf Tony Roma's


Danish ceria with Tuk..


Ni air mummy.. namanya Rock (sprite + lemon)

Air daddy..

Lunch mummy - Bountiful Beef Ribs (Roma Racks) -Yummie!!

Lunch Daddy - BBQ Chicken


Lunch Tuk (My Mum) - Ribeye Steak

Danish memang tak boleh duduk diam. nah.. berdiri plak dia kat baby chair..


Danish with mummy.. (malunya.. mummy dah semakin gemuk.. nak kena diet ni..)


0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez