September 18, 2009

Akhirnyaaa....

Posted by Azira at 10:11 AM

Alhamdulillah... Akhirnya dapat jugak update blog ni stelah sekian lama bersarang.. Lately ni susah betul nak update blog, website blogger tak bleh nak access langsung.. heran makcik.. Dah ler tgh dlm mood rajin, berkobar-kobar nak update blog, alih2 tak bleh nak bukak langsung.. Frust menonggeng.. Sehari dok try byk kali access blogger tapi tak berjaya gak.. Hampeh betulll.. Menguji kesabaran betul bulan pose ni.. Nasib baik hari ni ok..


Lagi 2 hari sume umat Islam akan menyambut 1 Syawal.. Cepat betul masa berlalu.. Pejam celik, pejam celik dah nak habis bulan Ramadhan.. Syoknya tahun ni, so far insyaallah pose penuh makcik.. If betul2 dapat pose penuh, alhamdulillah.. tak yah susah2 nak ganti tahun depan.. Dah ler pose tahun lepas tak habis bayar, tak sempat nak ganti.. Uhhuuuu... Tak senonoh makcik sorang ni... Nak cite pasal sambutan hari raya tahun, alhamdulillah.. rezeki tahun ni lebih sket.. Dapat ler baju raya lebih dari sepasang setiap sorang, utk diri sendiri, hubby dan Danish.. Rumah pun dah settle dlm bab2 menghias ni.. So, kiranya tahun ni raya agak meriah ler.. Alhamdulillah.. Tahun ni giliran raya pertama kat rumah PIL di Kuang.. Raya kedua baru balik Kuantan.. Rasa syoknya raya tahun ni ccz Danish dah pandai berjalan.. Tak sabar rasanya nak tengok Danish pakai baju melayu bersekali dengan damping.. hehehe... Nanti mommy upload picas masa raya nanti..


Ni baju melayu Danish utk raya nanti.. Baju mommy n daddy takyah ler tunjuk.. Lebih kurang sama jer, al-maklumlah.. sedondon.. Kaler brown (mommy tempah kat Dzullclassique) utk raya pertama, yg kaler merah bata (beli kat Butik Omar Ali) utk raya kedua.. Kena beli 2 baju melayu since raya kedua nak balik Kuantan, neneknya nak tgk Danish pakai baju melayu bersamping.. Sampingnya lupa plak nak snap..



Ni tambahan baju raya Danish ala-ala casual.. Ari tu mommy dah beli sehelai tshirt RL, yg ni mommy beli kat Guess Kid, OU.. Kebetulan mommy dpt Guess Voucher bernilai RM150, redeem point mommy kt HSBC Visacard.. Shopping sakan lerrr..

Sekarang kandungan mommy dah mask 17 weeks.. Baru-baru pi wat chech-up kat Klinik Kesihatan Putrajaya, baby and mommy sihat.. Alhamdulillah... Perut pun dah mula nampak tapi masih belum lagi start pakai maternity wears.... And then, nasib baik baju raya muat nak dipakai.. Al-maklumlah.. baju raya ditempah sebelum mommy confirm pregnant.. Kali ni pregnant agak lain sket compare masa 1st pregnancy.. Badan ni asyik tak sihat jer, mudah betul kena selsema.. Nasib baik bila check ok jer.. Badan pun letih semacam tapi masih ada kekuatan utk berpuasa.. Alhamdulillah.. Bila pregnant dgn ada anak yg tgh membesar ni, agak mencabar juga.. Larat tak larat, nak kena juga layan kerenah Danish.. Tak layan, kesian plak kat Danish.. Mana nak buat keje umah lagi, keje opis lagi.. Tapi Alhamdulillah.. hubby memahami and byk membantu.. Thanks hubby... I love u so much..

Citer pasal Danish ni, si Arjuna ni dah masuk 16 bulan. pada 16 September ari tu.. Smakin besar smakin cerdik.. Aktif betull... Berjalan jer keje nya., pusing2 satu rumah.. Danish dah mula nak bercakap.. Adalah sket2.. Pandai Danish dok sebut word "kakak", "abang", "car", "jam", 'fish", "ikan", "dah", "susu", "motor", "bulan", "jom", "muntah", walaupun dlm pelatnya.. sronok pulak tgk Danish yg smakin membesar dgn keletahnya yg menghiburkan hati.. Cuma Danish masih belum reti lagi nak sebut "moomy" and "daddy".. Dia pandai sebut "Emmmaa" and "bbahh"... Uhuhuuu...

Danish's latest picas


Baru-baru ni mommy ada ler belikan Danish toy baru.. Kenderaan dari Tonka.. Toy ni lembut, body kereta/truck ni dibuat daripada getah.. So, safe ler if Danish gigitt2.. Lebih selamat if Danish baling2.. Ahaakkkss.. Mommy yg lebih excited nak belikan Danish toy ni.. Danish pun sronok gak dpt main dgn toy baru..

So far, mommy dah belikan 10 jenis kereta/truck Tonka cute size utk Danish.. Ada rezeki mommy akan belikan lagi..


Mommy tgh berangan nak belikan Danish Tonka Round-About Railway supaya Dnaish bleh main dgn kete2nya.. Stakat ni mommy tak jupe lagi railway ni kat Parkson Alamanda..

0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez