February 2, 2010

Weekend Activities

Posted by Azira at 4:56 PM

Weekend baru2 ni kami sekeluarga balik Kuantan untuk meraikan perkahwinan adik bongsu mommy, Lina. Petang Khamis lepas opis hour terus kami berangkat ke Kuantan. Malam pertama kami tido kat umah mak tapi pada hari Jumaat petang, kami check-in kat Swiss Garden Resort and Spa yg letaknya lebih kurang 5 minit dari umah mak. Bukan apa, kami bagi peluang kat sedara mara yg jauh utk bermalam di umah mak. Lagipun, hubby dah plan family outing utk familynya.



View dari lobi hotel


Petang Jumaat tu terus bawak Danish dan sepupu2nya mandi-manda di kolam.. Bukan main seronok lagi Danish dapat main air.. Lepas mandi kolam, main2 pasir dan ombak kat tepi pantai.. Mula2 Danish takut nak dekat dgn ombak tapi dah lama2, dia pulak yg tak mau balik.. Ye laa.. orang KL.. mana penah tgk ombak dan main pasir...




The next day, 30/01/2010 adalah Wedding Day Lina.. So, mommy pun sibuklah melayan tetamu2 yg hadir... (tapikan, sebenarnya bukan sibuk sgt pun... mak buyung kan... duduk ajer laaa..). Nanti mommy postkan entry pasal wedding Lina...


Pada sebelah malam pulak, ada Family Dinner kat Swiss Garden.. Mak mommy tak bleh nak join skali coz masih sibuk dgn tetamu2 yg tak dapat hadir di siang hari.. Dinner ni sebenarnya diplan utk wat surprise party for my mother in law sempena birthday beliau.... Barbeque Buffet Dinner... Best giler, puas makan... Ni sume idea hubby... Sume adik-beradik pakat pi Kuantan, kebetulan plak ada wedding Lina.. Bab2 accomodation was on hubby (byk jugak duit laki aku ni sponsor family bilik kat hotel...). Yg syoknya bila time nak celebrate, all the chef yg ada kat dapur keluar dgn menyorong birthday cake wat MIL sambil diiringi nyanyian lagu oleh band yg seksi gilosss.. Pucat muka MIL, tak sangka ada surprise utu dia.. Nasib baik xder sakit jantung...


Lepas dinner, terus ke umah mak utk menyibuk dengan sesi bukak hadiah oleh pangantin baru... Part ni mmg mommy suka menyibuk...


Ari Ahad (31/01/2010), supposely kami dah kena check out and family hubby pun berangkat balik ke KL.. Tapikan, lepas pi kenduri Lina sebelah pengantin lelaki, badan rasa letih sesangat... So, mommy minta daddy extend one night lagi stay kat Swiss Garden.. Mommy rasa nak berehat dan bercuti dengan Danish.. Tak puas rasanya.. So, pagi Isnin, after breakfast kami bawak Danish main2 kat pantai lagi... Seronok bukan main si Danish ni... Lepas main kat pantai, mandi kolam pulakkkkk.... Tengahari baru kami check-out n balik Putrajya...



Keceriaan Danish adalah kebahagiaan mommy and daddy...





0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez