February 11, 2010

Persiapan Untuk Tempoh Berpantang

Posted by Azira at 3:40 PM

Mommy baru jer beli Set Bersalin Nona Roguy ni.. Ramai orang kata Nona Roguy ni bagus.. So, moomy nak try kali ni.. Sebelum ni mommy gunakan produk Biodex semasa berpantang anak pertama dulu.. Semoga set ni dapat memulihkan kesihatan dalaman dan luaran serta kekuatan badan mommy selepas melahirkan baby di samping melangsingkan badan... Tapi yg penting badan sihat...SET HERBANIKA BERSALIN NONA ROGUY (NR) ni mengandungi :

PhytoNatal (90 biji)

- dalam bentuk tablet untuk dimakan


Akar Herbanika (10 paket)

- dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum


Minyak Herbanika (100ml)

- minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan

Herbanika Barut (60gm)

- sapuan pada perut dan pinggang


Uncang Cuci Herbanika (10 paket)

- untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita


Herbanika Lulur (100gm)

- untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit


Adakah set Rangkaian Herbanika Bersalin mencukupi pemakaian pengunaannya untuk jangkamasa@ tempoh 1 bulan ?


Jawapan :

Set Rangkaian Herbanika Bersalin yang dikeluarkan dalam pek terbaru khusus untuk ibu-ibu dalam pantang bersalin adalah untuk anggaran 1 bulan.

(1) PhytoNatal – 90 tablet

Kelahiran Normal

Disyorkan mengambil tablet PhytoNatal pada hari ke – 4 selepas bersalin. Dosej yang disarankan adalah bergantung kepada kelawasan pembuangan air besar anda. 1 botol PhytoNatal jika di ambil dosej diantara 2 – 3 tablet 1 hari boleh bertahan selama 30 hari – 45 hari.

Kelahiran Secara Pembedahan

Disyorkan mengambil tablet PhytoNatal pada hari ke 4 – 7 selepas bersalin ( bergantung keadaan kesihatan ibu bersalin ). Dosej yang disarankan adalah bergantung kepada kelawasan pembuangan air besar anda. 1 botol PhytoNatal jika di ambil dosej di antara 2 – 3 tablet 1 hari boleh bertahan selama 30 hari – 45 hari.

Nota :
Bagi ibu yang mengalami masalah sembelit, selepas tempoh 30 hari, teramat disyorkan penerusan pengamalan PhytoNatal. Anda masih boleh meneruskan pengambilan PhytoNatal walaupun setelah tamat tempoh berpantang.(2) Akar Herbanika – 10 Uncang

Pengambilan minuman Akar Herbanika disyorkan pada hari pertama selepas bersalin. 1 paket Akar Herbanika yang direndam dalam 1 teko air panas mendidih dapat diguna semula untuk tempoh 3 hari. Pengamalannya setiap hari adalah mencukupi selama 1 bulan.

Nota penting :
Bagi ibu yang melalui pembedahan, disyorkan pengambilan minuman Akar Herbanika pertamanya selepas berjaya melakukan sendawa atau pembuangan angin (kentut).


(3) Minyak Herbanika – 100ml

Disarankan pengunaannya pada hari pertama selepas bersalin. Anggaran 1 botol Minyak Herbanika dengan pengunaan 3 ml setiap kali boleh bertahan sehingga 1 bulan.(4) Krim Herbanika Barut – 60 gm

Adalah disyorkan sapuan Minyak Herbanika sebelum sapuan krim Herbanika Barut. Digunakan sebagai krim sapuan bahagian perut sebelum berbengkung. Amalan seharian 2 kali dapat bertahan selama 30 hari.

Kelahiran Normal

Sapuan bermula pada hari ke – 4 selepas bersalin.

Kelahiran Secara Pembedahan

Sapuan disyorkan selepas 1 minggu – 2 minggu selepas bersalin (mengikut keadaan luka jahitan pembedahan).

Dosej yang disarankan bagi ibu yang bersaiz kecil, tekan tiub krim Herbanika Barut sebesar syiling 20 sen di tapak tangan, sapu rata di bahagian perut dan pinggang. Dosej yang disarankan bagi ibu yang bersaiz besar, tekan tiub krim Herbanika Barut sebesar syiling 50 sen di tapak tangan, sapu rata di bahagian perut dan pinggang.


(5) Herbanika Lulur – 100 gm

Disyorkan pengunaannya pada hari ke 4 sehingga ke hari 20 selepas bersalin. Anggaran pengunaan setiap kali sebanyak 1 – 2 sudu besar penuh.


(6) Uncang Cuci Herbanika – 10 paket

1 paket Uncang Cuci Herbanika yang direbus bersama 1 cerek air dapat diguna sebagai air cebukan atau rendaman untuk tempoh 5 – 7 hari. Anggaran pengunaannya adalah mencukupi selama 1 bulan.


Nota :
Penerangan di atas bukan cara pengunaan & pemakanan herba Bersalin Nona Roguy, tetapi ia hanyalah untuk menerangkan / menjelaskan bahawa kuantiti yang terkandung dalam set Rangkaian Herbanika Bersalin mencukupi kegunaannya selama 1 bulan.0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez