February 23, 2010

Jaundice

Posted by Azira at 4:22 PM

Setiap baby yg baru lahir mesti tak dapat lari dari Jaundice (Kuning), cuma teruk ataupun tak.. Dania pun tak terkecuali dari kena Jaundice.. Ari Khamis lepas, nurse datang melawat di rumah dan dia dapati Dania mengalami Jaundice, so advice kami utk bawa Dania ke klinik for blood test ari tu jugak.. So, bawalah Dania ke klinik peyang tu juga.. Kesian Dania kena amik darah kat tangan kanan.. Mujur nangis tak lama..

Bacaan Jaundice utk ari tu 258, agak tinggi gak tapi doktor minta utk repeat next day.. Alhmdulillah.. bacaan for ari Jumaat turun kepada 227.. Semalam kena repeat jugak memandangkn kuningnya masih ketara lagi tapi alhamdulillah.. bacaannya semakin menurun kepada 209..

Blood test kena repeat lagi on 1 March.. Doktor advice utk kerap beri susu ibu, setiap 2 hours.. Mommy juga ada try petua utk kurangkan Jaundice ni, berikan Dania air anggur hijau.. Mudah2an kuning Dnia semakin berkurangan.. Rasanya tak sanggup lagi tengok Danis kena cucuk di tangan utk amik darah...




0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez