January 25, 2012

Cuti CNY 2012

Posted by Azira at 11:43 AM
 Tahun ni cuti CNY kami berjalan ke A-Famosa Melaka.. Pi ngan mak dan adik yg datang dari Kuantan.. Pagi Sabtu kami bertolak ke A-Famosa Resort.. Since kami ni ramai, so sewa kondo.. Ada promotion di mana pakej penginapan semalam termasuk mana-mana satu park yg nak kami lawati, termasuklah breakfast.. So kami pilih Animal Safari Park..

First day tu, dh smpi agak lewat coz jalan jem, tak sempatlah kami nak ke Safari.. Jadinya, lepas lepak2 sat dan solat, kami ke bandar Melaka, saje je jalan2.. Smpi je Bandar Hilir, lalu ikut jalan lama Alor Gajah, kami terus ke Dataran Pahlawan.. Nak mencari kundapan utk mengalas perut yg lapo.. So lepak la kat Starbuck..




Pas jln2 kt Dataran Pahlawan, kami ke Menara Taming Sari.. Masa tu dah malam.. Sib baik org x brape ramai.. Jadinya queue x lah lama sangat.. Den ni mmg gayat.. Ketar lutut gak lah naik menara ni.. Seriau... Org lain rilek jer..



Turun dari Menara Taming Sari, si abang plak dh nampak kereta mainan.. Mintak la nk naik.. Daddy je la yg melayan abang main.. Si adik tengok je.. Nk bg adik naik, kecik lg...


 Pastu kami singgah jap di Parkson Mahkota Parade, beli barang sket.. Kul 10 baru btolak balik ke A-Famosa tapi singgah makan dulu kat restoran tomyam area A-Famosa tu.. Dh lewat malam baru la balik ke kondo.. Nasib baik anak2 x meragam.. Nak jadikan citer kami mlm tu, tetiba jer kondo kami tu black-out.. Bila betulkan je, pas 2-3 minit jadi balik.. Panggillah technician.. Technician dh repair jd elok balik tapi 2-3 minit balck-out balik.. Banyak kali jugak la.. Masa tu dh lebih kul 1 pagi.. Technician pun heran nape bleh blaku.. Last2 kami diminta utk tukar kondo mlm tu jugak, di tingkat atas.. bayangkan lah, tgh2 malam buta kena tukar bilik.. Macam ada mende yg tak kena jer... Nasib baik bilik baru yg kami dapat tu ok... Dah mlm tu den x dpt nk lena sgt coz dok dgr bunyi bising kt atas.. bunyi ketuk2 la, bunyi main guli la, bunyi org bjalan hentak kaki la.. aduhai.. the next day bila pi umah mak saudara hubby kt alor Gajah,sepupu hubby kata kondo kat A-Famosa tu mmg la berhantu... Maknanya mlm tu kami kena kacau la... Mak aaiiiiii...

1 comments:

Shaleila on April 9, 2013 at 1:27 AM said...

huisshh seramlh plk dengar,..tp kata org,..melaka ini memang keras,..

blh tahu tk mana dan apa nama condo itu dear?

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez