September 26, 2011

Biocerum

Posted by Azira at 2:47 PM

Kali ni nk citer pasal skin care product plak... Bagus Biocerum ni.. Mak pun dh try gunakannya dan ianya amat berkesan... So, thats why mk nk sharing ngan kengkawan sumer... Yalah.. Bukan mak sorang je nak kelihatan cantik dan muda, mak pun happy juga dapat lihat org lain gak.. Jom kita tengok...



BIOCERUM

(Rejuvenate Signature Course)
- Rejuvenate Signature Course (formulated in France) daripada Biocerum merupakan satu set lengkap serum yang telah diformulasikan mengikut keperluan kecantikan masakini. Ianya mudah digunakan, bersih, suci dan telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Serum-serum keluaran Biocerum selamat digunakan dan amat berkesan merawat masalah kulit wanita. Ia melindungi kulit daripada iritasi, membekalkan keperluan vitamin C, mengurangkan bintik-bintik hitam, membaiki tona warna kulit dan menghilangkan garis halus penuaan untuk menjadikan kulit tampak lebih segar, anjal dan berseri.

Fungsi mengikut jenis dan cadangan penggunaannya yg teratur dapat menghasilkan keputusan yg dikehendaki.. Terdapat 4 jenis serum pelbagai fungsi yg perlu dipakai ikut aturannya.. Setiap hari berbeza serum dan hanya pakai pada waktu malam sahaja...



JADUAL PENGGUNAAN BIOCERUM

Hari Pertama - Soothing and Night Repair Serum

Memperbaiki kuli muka dari dalam dengan cara merawat dan melindungi kulit daripada iritasi akibat terlalu lama terdedah kepada kekotoran persekitaran dan juga pancaran matahari. Berfungsi melembapkan permukaan kulit sekaligus merawat masalah kulit kering. Menenangkan dan turut merehatkan kulit ketika sedang nyenyak tidur.




Hari Kedua - Revive C Serum

Diformulasikan dengan vitamin C untuk membekalkan keperluan vitamin kepada sel kulit. Ia menghidratkannya dan membantu proses penghasilan sel kulit baru untuk wajah yg lebih segar, cerah serta berkilau. Kini, tidak perlu lagi mendapatkan suntikan dengan kos bayaran yg tinggi.






Hari Ketiga - Fair Complex Serum

Bertindak menangani masalah kulit kusam pada wajah dengan meratakan tona kulit yg tidak sekata dan menyerlahkan kecerahan setiap inci wajah dengan kilauan yg menawan.






Hari Keempat - Premium 24k Gold Serum

Dengan formulasi emas 24 karat bertindak menghasilkan kolagen yg dapat membantu memperbaiki sel kulit yg rosak dan menjadikan tekstur kulit lebih anjal dan gebu. Ia juga dapat mengurangkan tanda-tanda pramatang penuaan kulit seperti garisan halus serta kedutan. Hasilnya kulit akan terasa lebih anjal, lebih cerah dan awet muda sentiasaa.



So, untuk hari kelima ulang balik guns serum hari pertama, dan seterusnya sehingga habis atau sampai bila-bila yg kita mahu.. Kalu habis belilah lagi... hehehe...


Cara-cara Penggunaan Biocerum:

Langkah 1
Sebelum tidur, cuci muka dengan bersih menggunakan pencuci muka yg sesuai (tak kiralah brand apapun janji sesuai dgn uols..) bagi memastikan wajah bebas daripada sebarang kekotoran dan sisa solekan yg masih melekat. Lap sehingga kering bahagian muka dan leher. Pastikan telapak tangan dibersihkan dan dikeringkan terlebih dahulu sebelum menggunakan serum.


Langkah 2
Titiskan serum ke telapak tangan.


Langkah 3
Ratakan serum ke seluruh permukaan kulit wajah dan juga leher dengan sekata.
(Serum ini berasaskan air, so senang menyerapke dalam kulit)


Langkah 4
Buat urutan ringan pada wajah selama 3 - 5 minit untuk memastikan serum dapat diserap sepenuhnya. Biarkan serum pada kulit semalaman. (Pelembap/mosturiser/night cream boleh juga diaplikasikan selepas itu tapi mak tak pakai pun... Cukup sekadar pakai serum ni ni...)


Senang kan? Mak sekarang tiap2 malam sebelum tido, cuci muka n terus apply serum, pastu tido... Takyah dah pakai pelembap ke, night cream ke.... So, hasilnya tengoklah muka mak ni....


OK tak? So, sape2yg berminat blehlah contact mak via email azirarashid@yahoo.com..... Pride sekotak adalah RM98 (ada 3 set serum - 12 botol)... Murahkan? Mak ni guna jinat cermat.. 1 botol mak bleh pakai 4 - 5 kali... Jimat la sket....


1 comments:

lianaalwi on October 19, 2011 at 11:46 AM said...

assalamualaikum..macam mana nak beli serum ni?sms kepada saya nanti k..0129990100..lianaalwi

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez