April 20, 2010

Back To Work

Posted by Azira at 12:44 PM
Hari ni 2nd day mommy balik bekerja setelah bercuti panjang (2 bulan).. Dah lama dok bercuti, mulalah penyakit malas melanda.. Yelah, slama 2 bulan dok mengulit diri dan anak, berehat, tido, makan... Otak pun mula dah beku.. Bestnya kalau dapat dok umah, xyah gi keje, mengulit anak kat umah jer, pastu bulan daddy hulur duit belanja banyak2... Cehhhh.... Ye la tu...
Semalam pagi2 bawak Dania ke Klinik Pediatrik, Hospital Putrajaya untuk urine and blood test.. Selepas klinik Putrajaya refer kes Dania ni ke HPJ due to prolong jaundice, every 2 weeks Dania kena wat urine and blood test.. Semalam masuk kali ke4 dah... Every result katanya urine ada jangkitan kuman... Tak tau la sampai bila Dania kena wat urine & blood test ni.. Kesian mommy tengok tangan Dania kena cucuk utntuk amik darah.. Masuk je opis terus masuk mesyuarat.. Banyak yg dah ketinggalan ni... Ni mommy dok tunggu officer2 mommy dan juga officer yg menanggung keje mommy untuk brief n update mommy ape2 yg patut.. Kepala ni masih dok tringat anak2 kat umah jer..
Rutin harian, macam kaum ibu berkerjaya yg lainlah.. Pagi2 dah bangun, pam susu untuk stok dan susukan Dania kenyang2 supaya senang mommy nak bersiap utk pegi keje.. Sebelum pi keje, cium Dania dan Danish puas2, sayang pulak nak berenggang dengan anak2 utk pi keje.. Kat opis, sebelum tengahari pam susu lagi untuk Dania dan during lunch hour balik ke rumah utk hantar stok susu yg telah dipam.. If Dania tak tido, susukan Dania pulak.. Petang, before balik rumah pam lagi susu untuk stok lagi... Alhamdulillah, susu badan mommy agak memberangsangkan.. Dah rezeki Dania dapat susu badan sepenuhnya...
Balik umah, bukan boleh duduk saja... Dania dah menunggu utk dapatkan habuan... Mana nak layan Danish lagi.. Nak siapkan makan malam lagi.. Mujurlah ada helper, bolehlah meringankan sedikit beban kerja di rumah... Papepun, mommy happy dengan life mommy sekarang lebih2 lagi dengan kehadiran 2 permata hati mommy, Danish and Dania... Mommy love u...

0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez