April 14, 2010

Gardening Project Part II

Posted by Azira at 7:42 PM
Semalam mommy ajak mak pi nursey utk survey pokok2 utk laman rumah.. Nak smbg balik projek mencantikkan laman rumah.. Al-maklumlah, semangat tengah berkobar2.. Lagipun masih lagi dok cuti, apa salahnya habiskan cuti dengan berkebun.. Sok kalu dah keje, susah la sikit.. Pada mulanya mommy nak pi Sg Buloh tapi tanya member, kat Bangi pun ada beberapa nursery, so mommy teruslah ke Bangi.. Kami pi ke Top Green Nursery, milik Bumiputra yg letaknya betul2 depan kilang Hitachi.. Kat pintu masuk nursery ni ada mamak jual cendol and rojak dengan van.. Yummy...


Adalah banyak juga pokok2 yg mommy rembat dari nursery ni.. Harga pun berpatutan n servisnya bagus.. Siap hantar ke rumah lagi, foc.. Mommy jadi rambang mata bila kat nursery.. Rasa macam nak beli sume pokok dan bunga tapi nak letak mana?? hehehe....





Ni la dia hasil rembatan dari Top Green Nursery... So, laman rumah kami dah berseri dengan kehadiran pokok2 dan bunga...



Ni pokok "burung".. Nama saintifiknya, mommy tak tau.. Pokok ni di tengah2 bunganya ada burunng, rupa seperti burung bertenggek.. Ni la pokok yg paling mahal mommy beli.. Ada kedai kat Putrajaya ni jual RM130 tapi di Top Green mommy dapat less than RM100.. Tapi cute...




Pokok2 Exora dan Puding ni mommy nak tanam di tepi pagar, nak isi ruang-ruang kosong antara pokok bunga raya yg Perbandanan Putrajaya tanam untuk jadikan pagar.. Supaya hilang kerongakannya...



View dari tepi pagar..

0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez