April 12, 2010

Gardening Project

Posted by Azira at 9:16 PM
Lepas berpantang ni, mommy dapat hobi baru iaitu gardening... Dulu mmg mommy tak brape suka tapi tiba-tiba jer minat tu datang... Mungkin sebab dah duduk rumah yg bertanah ni, rasa kosong n tak menarik pulok if takder tumbuh-tumbuhan... Selama ni harapkan pokok2 daun lidah buaya yg ditanam oleh parents in law yg tanam di tepi2 rumah dan kaktus sebanyak 7 pasu mencantikkan halaman rumah dengan rumput yg tak brape nak hidup...
Bila dok tengok rumah2 jiran sekeliling kebanyakannya rumah dihiasi dgn pokok2 dan bunga2, timbul pulak rasa malu rumah sendiri takder ape2. So, mommy fikir kena wat sesuatu.. Daddy pun dah lama bising kat mommy utk gardening, cantikkan halaman rumah.. Ini asyikl dok berkebun di Farmville jer.. Uhuuu... So, semalam mommy pi la JJ di Equine Park, cari la ape2 yg patut buat permulaan...

Nahhh... Ini dia... Penuh bonet kete vitara mommy...

Antara mende yg dirembat di JJ

Mommy rembat gak pokok2 kaktus sebanyak 13 biji lagi... Gila kan... Sebelum ni ada 7 biji jerr..

Jadi nyer... Pokok2 kaktus ni mommy transfer ke pasu yg harganya RM1 aje and then susun-susun ajelah kat tepi dinding tepi rumah..

Kaktus (RM3.80 per piece)

+

Pasu RM1

+

Tanah (RM2.80 sepeket)
Hasilnya...

Jadinya... Koleksi kaktus mommy dah banyak..... Hehehe...

Dan rumah kami dah jadi menarik sket...

Papepun, mommy dah pasang niat nak tambah lagi pokok2 dan bunga2 dalam masa terdekat ni, untuk mencantikkan lagi halaman rumah kami...


0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez