November 15, 2010

Eppy 9 Mos to Dania....

Posted by Azira at 4:30 PM
HAPPY 9 MONTHS BIRTHDAY TO DANIA
(Lagi 3 bulan nak setahun...)


Bila Dania dah masuk 9 bulan.....
  • Dah ada gigi 3 batang - 2 atas dan 1 bawah....

  • Dah pandai makan sendiri... Since dah ada gigi, dah boleh makan biskut dengan sendiri... Makanan lain kena suapla.... Dania ni kuat makan... Asyik nak makan jer... Pantang nampak orang makan, mesti nak... Tapi alhamdulillah, Dania tak cerewet dalam bab makan... Sume bedal tapi sesuaila dengan usia dia...

  • Dania makin kuat menyusu... Cita2 mommy nak breastfeed Dania sepenuhnya sampai umur setahun tak tercapai coz Dania makin kuat menyusu... Uhuuuu... Kat taska dah kena standby susu formula coz EBM yang dibekalkan tak mencukupi.... Stok EBM yg mommy simpan usaha simpan selama ni dah makin susut... Susu pun makin berkurangan.....

  • Dania dah boleh duduk dengan sendiri tapi masih belum merangkak... Amat laju menjulur sampai satu rumah ditawafnya... Tidak boleh tinggalkan bersendirian atas katil coz amat lasak....

  • Dania dah boleh menyebut perkataan - mamam, maa, baba.. Tapi yg selalu disebut adalah MAMAMMMM....

  • Berat Dania? rasanya makin bertambah... Last timbang bulan lepas - 9.7kg.. Rasanya lebih dari 10kg.. Tunggu la nanti appointment di klinik 25 Nov ni....

  • Dania dah mula pakai baju size 12 mos ke atas coz size yang sebaya dengan usianya memang tak boleh nak menampung badan Dania yg montel ituuuu...

  • Dan Dania semakin bijak serta cute dan comel... Mommy sendiri geram dan terhibur dengan keletah Dania...

Mommy love u Dania.......


0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez