March 11, 2011

Dania Kena Gigit!!!!

Posted by Azira at 11:35 AM

Tengahari tadi dapat SMS dari Teacher Diana yg berbunyi :
" Salam puan, maaf mengganggu. Saya nak inform td arianna kena gigit dgn sufi dkt peha sebelah kanan. Pihak kami sdh mengambil tindakan dgn mengasingkan sufi dgn arianna. Sy mohon maaf atas kejadian ni. Harap x berulang lagi"


Mommy ingatkan tak la serius, just kena gigit biasa aje... Tapikan pastu Teacher Diana call suruh mommy datang tengok keadaan Dania, katanya teruk gak.. Katanya mak kepada Sufi, budak yg gigit Dania nak jupe mommy gak... Mommy pun pi la Taska... Skali bila tengok peha anak dara tu, Ya Allah... punyalah terkezut... Mana taknya, tengokla peha Dania...




Tak sangka mommy budak yg giginya baru 4 batang gigit Dania sampai macam tu skali... sampai lebam dan luka... Mommy nak kata apa? Terkedu la... Mende dah jadi... Teacher Diana kata Dania nangis tak kuat pun bila kena gigit... Beriya-iya mak si Sufi minta maaf dengan mommy... Dia kata watla papepun kat sufi sebagai hukuman cederakan Dania... Laaaa... takkan mommy ni kejam sangat nak balas kat budak tu.. Dia tu kan kecik lagi, bukannya tau papepun... Agaknya dia geram tengok peha Dania yg macam chicken drumstik tu... Rupanya Sufi ni mmg suka mgigit... Mommy minta pihak taska asingkan Sufi dari budak2 lain dan lebihkan pemantauan supaya perkara macam ni tak berulang lagi... Buak pompuan yg bertocang tu (sebelah mommy) yg gigit Dania.. Sebaya dengan Dania tapi badannya kecik sket dari Dania...



Tapi alhamdulillah.... Dania is doing well untill now walaupun teruk digigit... Tetap ceria dan gembira macam biasa... Macam der pape yg berlaku.. Mommy doakan smoga luka dan lebam bekas gigitan cepat sembuh... Sian anak mommy....
(Mak Sufi siap bagi cokelat dan kad tanda minta maaf... )

1 comments:

Kisah Kita Bersama on March 11, 2011 at 9:24 PM said...

aduhh..siannyer Dania...
tapi nak bt cmner budak tu pun kecik juga..ape2 pun pihak nursery kena lebih peka lepas nie..kalo tjadi lagi..ambik tindakan..bagus mama budak tu...ade setengah orang taknak sedar..silap sendiri..(^__^)hai,..salam perkenalan...

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez