July 21, 2009

Pregnant Anak Pertama Vs. Pregnant Anak Kedua

Posted by Azira at 12:31 PM
Terbaca dalam salah satu blog... Menarik entry nie.. Funny..




Situation 1:

Pregnant no 1:
Isteri: Yanggg I ade berita gumbira!!! I'm pregnant!!
Suami: Alhamdullilah syukurr! Can't wait to be a father!! Wohooo!

Pregnant no 2:
Isteri: Yang.... I pregnant!
Suami: Haaa biar betul? Bila masa plak kita buat? (sambil garu2 kepala)



Situation 2

Pregnant no 1
Isteri: Yang i tak sedap badan, rasa loya2 & letih je badan memanjang... (muka 20sen)
Suami:Ala ciannnye sayangg.. do u need anything? Nak abang urut tak?

Pregnant no 2
Isteri: Yang i rasa nak tido je..sorry i tak dapat kemas rumah rasa nak tido jer. :(
Suami: Laa u ni ikutkan sangat pregnant tu..sebenarnye tak de ape2. it's all on your mind!




Situation 3

Pregnant no 1
Pukul 3am
Isteri: Yang i mengidam la nak makan mangga. Terliur sangat2 niii
Suami: ala yeke ok... i try cari mangga kat 7E (walaupun tau x de mangga kat 7E)

Pregnant no 2
Pukul 3am
Isteri: Bang i teringin nak makan ice cream baskin robin laa..
Suami: Kat sini takde baskin robin, esok je la ye.



Situation 4

Pregnant no 1
Isteri: Yang jom temankan i gi jumpa Gyne.. tak sabar nak check up tengok baby!
Suami: Ok nnt i tell my boss i nak masuk lambat.

Pregnant no 2
Isteri: Yang bila nak gi check up?
Suami: I rasa i tak boleh teman u la this time around, u pegi sendiri je la. I sibuk



Situation no 5

Pregnant no 1:
Isteri: Perut i dah buncit.. Peha i besar .. do i look fat?
Suami: Noooooo! U nampak cantik and sexy with that cute bumps!


Pregnant no 2:
Isteri: Bang i rasa gemuk la... perut i boncit semacamm.
Suami: Ishh tu laa...pregnant baru 4 bulan ade ke boncit mcm ni?U makan tak jaga.



Situation no 6

Pregnant no 1
Suami: You rehat je, biar i kemaskan rumah.. jangan buat kerja berat-berat tau sayang. jaga baby kita tuu.
Isteri: Terima kasih sayang.. (terharuuu!)

Pregnant no 2
Suami: Ni apesal pinggan mangkuk tak berbasuh... baju tak sidai? U ni asyik tido je ye!
Isteri: I kan pregnant, i tak larat.
Suami: Asik2 bagi alasan pregnant je.


BETUL KE???


0 comments:

 

MOMMY DANISH & DANIA Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez